Чи чую Благовість в час пандемії?

Читай також

  • За_Пости. 4/7 Манна
  • За_Пости 4/6. 40 днів чи 40 ночей?
  • За_Пости 4/5. Бог і твої проблеми
        • Чи чую Благовість в час пандемії?


          ВІРА

          Свято Благовіщення – є святом віри! Бо Пресвята Богородиці повірила словам ангела. Повірила, незважаючи на нерозуміння ситуації, на несподівану новину. На неочікуване повідомлення. Повірила у неможливе! Повірила – довірившись. «Бо у Бога немає нічого неможливого»!

          «РЕСТАВРАЦІЯ»

          Змістом свята Благовіщення – є звістка нового початку. Цю подію порівнюють з сотворенням світу. «Ця подія – сповіщення нової ери. Оновлення неба і землі та нове сотворення людини.» Бо через Воплочення Бога, відбувається реставрація Божого «плану» щодо людини. Бог стає людиною, щоб дати людині те, що свого часу вона втратила. Бог приходить в час і простір, щоб повернути людині вічність і безконечність. Робить це, однак, через згоду людини.

          «Шостого місяця, не сьомого, був посланий ангел до Діви Марії, це ж шостого дня був створений Адам тілом і душею, а тепер шостого місяця твориться тіло і душа нового Адама-Ісуса Христа.Тіло Єви постало з тіла Адама, а тіло нового Адама постало з тіла нової Єви – Діви Марії.»

          ТРЕПЕТ

          У Благовіщенні – Богородиця настрашилася. Але її страх був перетворений у трепет. У час її «шлюбного карантину», завданням якого була перевірка її дівицтва – вона дізнається про свою вагітність! За таке – тоді кменували… А це значить – смерть – близько. Це не може не лякати.

          Смерть усім нам страшна. Усім людям. Але Марія сказала «так». «Завагітніла Словом.» Цим самим дала простір у своєму житті для дії Бога, який через неї обновив лице землі і пермінив страх у трепет. Трепетне усвідомлення Того, що Бог є близько. Що Він зі мною. Що Він – у мені!

          Так виглядало, що людина вже нічого не боїться… Відчулася всесильною! Однак, прийшлось розчаруватись в цій ілюзії.
          Сьогодні треба мати відвагу з трепетом довіритися Богові. Сказати Богові Так! Сказати «ТАК» своїм життям. Сказати так – життю.

          Отець Роман ДЕМУШ

          Читай також

        • За_Пости. 4/7 Манна
        • За_Пости 4/6. 40 днів чи 40 ночей?
        • За_Пости 4/5. Бог і твої проблеми
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.