Що в Біблії сказано про двері в нашому житті

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Що в Біблії сказано про двері в нашому житті

          Ви знаєте, що  слово «двері» в Святому Письмі вживається майже 400 разів, часто як аналогія можливостей у нашому житті.

          Ви можете не бачити всіх дверей, які є перед вами в даний момент. Вони можуть бути як вхідними, так і вихідними. Вони можуть бути мостом до чогось великого, або перешкодою.

          Вивчаючи поняття дверей в Біблії, я склав список з більш ніж 50 побажань, які Бог хоче, щоб ми осягнули щодо наших «дверей». Пропоную розглянути сім із них.

          Які двері є вирішальними.

          У Біблії двері ― це аналогія вибору, який ми робимо щодня. У ранньому віці ми дізнаємося, що можемо пройти через одні двері, і не можемо через інші. Проте, щоразу, коли ми бачимо двері, нам доводиться приймати якесь рішення.

          Наше майбутнє буде залежати від того, які двері ми пропустимо, а в які увійдемо.

          Двері, входите ви в них або проходите повз них, будуть визначати ваше життя. Найскладніше ― обрати правильні двері. На кожні двері у вас піде якийсь час. Деякі з них будуть коштувати вам грошей. Через якісь двері ви пройти не зможете.

          До того ж, якщо ви ввійдете не в ті двері, вам важко буде повернутися на правильний шлях. Бог викладає наслідки наших рішень у Вторзаконні 30:15: «Гляди, сьогодні я появив перед тобою життя й добро, смерть і лихо!». Дуже важливо мати здатність до розпізнавання, тому що наслідки неправильних рішень можуть бути катастрофічними.

          Двері можуть уособлювати що завгодно.

          Іноді двері є можливістю від Бога. І ви хочете відчини їх, навіть якщо є перешкоди.

          Іноді одні двері служать відволікаючим маневром від інших. На вигляд вони можуть здатися добрими, але насправді не дадуть вам скористатися тими можливостями, які Бог хоче вам дати.

          Деякі двері можуть виявитися пасткою диявола. Щоразу, коли ми дивимося на своє майбутнє з нашої точки зору, а не з позиції Бога, то пробираємося крізь лазівку. Ми повинні намагатися дивитися на наше майбутнє з Божої позиції.

          Якщо Бог відчиняє двері, то вхід у них не буде суперечити, що Бог вже сказав у Своєму Слові.

          Бог ніколи не скаже вам щось невідповідне Його Слову. Якщо двері передбачають вчинення дій, які суперечать Божим принципам, це не двері від Бога. Слово Боже істинно сьогодні і навіки. Ісус каже в Матея 24:35: «Небо й земля перейдуть, але слова мої не перейдуть». Як би чудово не виглядали двері, вони приведуть вас до катастрофи, якщо увійшовши в них, порушите Слово Боже.

          Іноді Бог зачиняє двері, щоб захистити нас.

          Люди зазвичай думають, що зачинені двері ― це проблема. Можливо, ви втратили роботу або припинилися стосунки з кимось. Ви пригнічені, але потім приходите до висновку, що Бог зачинив ці двері, щоб захистити вас.

          Подумайте про Ноя. Коли він зробив все, що сказав йому Бог, і всі тварини і вся його сім’я опинилися в ковчезі, Біблія говорить: «І зачинив Господь за ним» (Буття 7:16).

          Бог хотів захистити Ноя від потопу. Він також бажає захистити і вас. Можливо, Господь хоче зачинити двері прийняття вами нового служіння, бо знає, що ви ще не готові його понести.

          Бог відчиняє двері для вас, якщо ви відчиняєте їх для інших.

          Бог хоче, щоб ви навчилися бути щедрими. Біблія говорить в Приповідках 11:25: «Душа, що благо діє, разбагатіє; | хто зрошує, той теж буде зрошений».

          Моє життя було сповнене благословень, коли хтось відчиняв мені двері, особливо коли я був молодий. Тепер я шукаю способи відчинити двері для інших. Я зрозумів: що більше дверей я відчиняю для інших, то більше Бог відчиняє дверей для мене.

          Іноді Бог відчиняє двері, щоб дозволити вам поглянути одним оком на своє майбутнє задовго до того, як ви будете готові пройти через нього.

          Чому Він це робить? Він хоче надихнути вас зростати. Можливо, ви не зовсім готові до того, що хоче зробити Бог, але Він хоче підготувати вас до цього.

          Бог описує це в книзі пророка Авакума 2: 3: «Бо це видіння – на означений час. Воно віщує про кінець, і не обмане; та хоч би й забарилось, ти його жди: воно бо збудеться напевно, не спізниться».

          Коли Бог дає вам поглянути на ваше майбутнє, Він не явить вам його відразу цілком. Якби Він це зробив, це налякало б вас, і ви б відступили. Крім того, Він хоче, щоб ви були поруч із Ним і залежали від Нього, тому показує вам лише малу частку того, що має статися.

          Кожен із нас зараз стоїть перед якимись дверима. Я молюся, щоб ви були досить проникливі, щоб розпізнати правильні двері, і мали сміливість в них увійти, а також мали щедрість, щоб відчиняти двері для інших.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"