Як служити Христу, коли ти всім потрібна

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Як служити Христу, коли ти всім потрібна

          Я стояла перед кухонним вікном готова розплакатися, і наспіх нашіптувала молитву про мир і допомогу.

          Це був звичайний домашній день, і мої діти не вели себе гірше звичайного ― вони були просто дітьми. Проте, коли я звільняла посудомийну машину, я в думці ставила галочки: потрібно приготувати вечерю, відредагувати шкільний проект моєї дочки, сплатити податки і приділити час подрузі, яка потребувала щоб її хтось вислухав. Я притиснула долоню до очей, щоб зупинити сльози. У мені наростала образа за всі покладені на мене обов’язки, хоча я не могла зрозуміти, чому.

          Першою моєю думкою було відчитати себе: «Що з тобою не так? У тебе гарне життя, Енн ».

          Це ― правда: у нас не було серйозних проблем. Проте, рішення сотні дрібних завдань давалося непросто в розпал карантину. Моєї роботи зміни не торкнулися, але організувати надійний догляд за дітьми було майже неможливо. До того ж, через закриття шкіл ми вирішили продовжити навчання вдома.

          Мені здавалося, що я служу безліччю способів, але втрачаю багато позитивних моментів стосунків і нормального життя, які роблять це служіння радісним і плідним. Все це здалося мені вже перебором, ті сльози біля кухонного вікна показали моє розчарування і виснаження.

          Мої обставини і обов’язки не зміняться найближчим часом, але моє серце могло змінитися, і це було необхідно.

          Ось як Господь використовував цей період життя, щоб скерувати моє серце на служіння тільки Христу.

          1. Пам’ятайте, що Христос ― це Той, кому маємо служити передовсім. І Він винагородить нас.

          Незалежно від того, що ми робимо, Святе Письмо закликає нас пам’ятати і радіти істині про те, що вся наша робота і служіння в кінцевому підсумку призначені для Христа. Апостол Павло знав це і неодноразово називав себе слугою Господа, розуміючи, що він покликаний служити, слідувати і коритися Христу понад усе (Филип’ян 1: 1; 1 Коринтян 3: 5; 2 Петра1: 1).

          Як діти Божі, можемо бути впевнені, що Він бачить нас і розуміє все, що виконуємо. Ми можемо працювати для Його прослави, знаючи, що, коли ми працюємо з доброї волі, Він обов’язково винагородить нас за це: «Усе, що тільки чините, робіть від душі, як для Господа, а не як для людей, знаючи, що приймете від Господа нагороду -спадщину. Служіте Господеві Христові!» (Колосян 3: 23-24).

          2. Усвідомте, що в завжди виникають якісь проблеми, та заспокоєння є тільки в Христі.

          Хоча цей період в історії був унікальним, насправді жоден період життя не буває легким. Наші дні сповнені випробувань (Йоана 16:33), і очікувати іншого ― означає піддавати себе зайвим розчарувань. Нам не потрібно бути песимістами, але ми повинні визнати, що життя на цій землі не призначена для того, щоб нас задовольняти ― цього ніколи не станеться. Швидше, воно призначений для того, щоб зосередити нашу увагу на Христі, який заповнює кожну нашу потребу Собою.

          Тому, коли наші бажання дружби і родинних контактів не задовольняються в цей період, або коли ми витрачаємо на щось більше зусиль, ніж в результаті отримуємо від цього користі, або коли потреби наших дітей, здається, домінують у всіх сферах нашого життя, ми можемо звернутися до Бога і попросити Його відповісти на ці потреби.

          Період життя може залишатися важким, але Ісус вгамовує будь-яку спрагу і всякий голод в наших душах: «Ісус же сказав їм: Я хліб життя хто приходить до мене, не голодуватиме він, а хто вірує в Мене, ніколи не прагнутиме» (Йоана 6:35). Коли ми приходимо до Нього, Він задовольняє нас є.

          3. Будьте вдячні, тому що це шлях до миру

          Так, це час сповнений труднощів, але ми все ж можемо прийняти рішення розвивати почуття вдячності посеред випробувань. Коли у нас непроста робота, ми можемо бути вдячні за те, що ця робота приносить нам дохід. Коли ми з усіх сил намагаємося допомогти нашим дітям увійти у віртуальний клас, ми можемо бути вдячні за можливість здобувати освіту, навіть якщо це не зовсім те, на що ми сподівалися. Коли ми відчуваємо себе самотніми та ізольованими, ми можемо дякувати Богові за присутність Його Святого Духа, який гарантує нам, що ми ніколи не будемо самотні.

          Якщо ми відчуваємо себе пригніченими або розчарованими обов’язками, які ми повинні нести в цей час, у нас є вибір звернути своє серце до Христа і визнати, що все, що у нас є, ― це Його дар (Якова 1:17; Римлян 11: 36).

          Оскільки Христос із нами, ми можемо без сумніву прийняти рішення радіти в Ньому і бути вдячними, що Він у нас є, навіть якщо здається, що дякувати більше нема за що. І в своїй подяки ми випробуємо Його світ (Филип’ян 4: 4-7).

          Подяка прокладає дорогу світу для нас, заглушуючи тривожність і приводячи наші серця до спокою в Господі. Які б обов’язки ми не виконували в цей час, радіймо у Христі, знаючи, що Він винагородить нас, Він задовольнить наші потреби, і ми можемо відчувати світ, коли ходимо в Ньому.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"