Чого у вас більше: світла чи темряви, залежить від вас самих

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Чого у вас більше: світла чи темряви, залежить від вас самих

          Сьогоднішнє недільне Євангеліє про життєвий, світоглядний та екзестенційний вибір людини: прямувати за Добром чи добрами, Світлом чи світом, Богом чи мамоною.

          Видимими речі робить світло. Якщо людина має світло всередині, вона шукатиме за Світлом ззовні. Темряви ж не існує в природі. Є повна або часткова відсутність світла. Наскільки людина темна всередині, залежить від того, скільки вона впустила в себе Світла ззовні. Але найбільша біда тоді, коли люди світло звуть темрявою, а темряву світлом. Таким людям подобається жити без світла і їх ціль, позбавити світла інших. “Люцифер” перекладається, як “носій світла”, “світлоносець”. Той, хто покликаний нести світло, через гордість став асоціюватися з темрявою.

          Слово “світогляд” складається з двох слів: “світ” і “погляд”. Від того, яким поглядом ми дивимося на світ, залежить наш із вами світогляд. Наш погляд, тобто ставлення,має прямий стосунок до внутрішнього світла. Лихе і ясне око видно за вчинками людини, її словах, думках. Дивитися на світ ясним оком, це бути дітьми Світла.

          Довіряти Богові і не вірити мамоні є складним вибором. Але зробивши свій вибір раз і на все життя, ми не повинні вагатися. Той, кого ми звемо “Отче”, має більше, ніж роздав. Шукати Його Царство та справедливості є нічим іншим, як основним покликанням людини на цьому світі. Якщо би всі це робили, багато хто не жив би на межі виживання.

          Отець Олег КОБЕЛЬ

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.