Ми прийшли до Зарваниці, щоб іти по житті з Христом

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • Ми прийшли до Зарваниці, щоб іти по житті з Христом

          Всеукраїнська проща до Зарваниці має усталені традиції та наповнена особливим змістом. Сотні людей приїжджають, щоб помолитися до Цариці неба і землі і спільно з Патріархом нашої Церкви взяти участь у свічковій ході, яка додає неймовірної атмосферності цій зустрічі.

          «На нами, над Україною небо є відкрите, а Господь Бог прихиляється до нас. Його наче викликає до нас наша Небесна Мати, Пречиста Діва Марія… Отими дверима отою Ліствицею, яка відкриває Небеса і робить Бога близько присутнім є особа і постать Пречистої Діви Марії. Тому нам так легко молитися тут… сьогодні Бога нас слухає за молитвами Пречистої Діви Марії», ― сказав Блаженніший Святослав під час Молебню до Матері Божої за заступництво, поміч і покров над українським народом у нелегкий час війни та епідемії.

          Невід’ємною складовою Прощі є молодіжна нічна програма. Цьогоріч вона була побудована на Катехизмі для молоді “Ми йдемо з Христом”, який нещодавно вийшов друком.

          «Лейтмотивом цієї зустрічі є Катехизм для молоді, який покликаний для того, щоб ми жили ним, шукали в ньому відповіді на запитання, які тривожать. Першим кроком до цього стала нічна молитовна духовна програма, яку організовуємо разом із Kerygma project та християнським гуртом «Кана» .

          Сюди ми приходимо, щоб відчувати Божу любов і любити один одного. Тут панує дуже особлива атмосфера. Ми всі чекали цієї зустрічі, цього досвіду взаємин, який минулоріч через карантинні обмеження не могли здійснити.

          Основою Катехизму для молоді є дія ― «Ми йдемо з Христом» ― віримо, надіємося і йдемо… Так, як і ми прийшли сьогодні до Зарваниці, до Богородиці, щоб іти по житті з Христом», ― наголосив заступник Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ, співорганізатор Всеукраїнської прощі до Зарваниці отець Роман Демуш.