4 причини духовної борьби в житті чоловіків-християн

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • 4 причини духовної борьби в житті чоловіків-християн

          Чоловіки-християни сьогодні перебувають у кризі. Їхні шлюби ― неміцні, їхні сім’ї, ніби в стані облоги, а самі чоловіки переживають духовну боротьбу — вони рідко розповідають комусь про те, що відбувається під їхньою захисною товстою бронею. Багато християн-чоловіків перебувають під замком, мовчки страждають, боячись визнати, що їм боляче.

          Виокремлюємо чотири основні причини, через які чоловіки-християни.

          1. У нас глибокі рани, завдані батьками

          Саме слово «батько» зачіпає за живе оголені нерви багатьох чоловіків. Вони страждають від того, що ми можемо назвати «болем, пов’язаним із батьком». У багатьох чоловіків існує глибока порожнеча в серці, тому що їхні тати або були повністю відсутні в їхньому житті, коли вони були молоді, або були емоційно усунуті, ображали їх або мали різні залежності. Це серйозна причина, чому їм важко зрозуміти безумовну любов Небесного Батька.

          2. У нас немає тривалих стосунків

          Коли я був хлопчиком, усім був знайомий ковбой з реклами цигарок Marlboro, він був найвідомішою іконою в американській рекламі. Цей брутальний ковбой завжди був на коні в типовій місцевості Дикого Заходу, і він курив сигарету. Цей образ крутого хлопця ніс підсвідоме повідомлення у тому, що справжні чоловіки завжди самотні.

          Ці рекламні оголошення про цигарки більше не дозволено друкувати в журналах сьогодні, але переконання, що чоловіки мають бути відокремлені, все ще поширене. Насправді сучасні молоді хлопці році ще більше ізольовані, ніж чоловіки 50 років тому через сучасні технології, порнографію та відеоігри. Ми спостерігаємо епідемію самотності у сучасній культурі, і це бачимо й у церквах.

          3. Ми прагнемо знайти свою ідентичність у мирському успіху

          Багато чоловіків сьогодні намагаються щось довести. Вони розчаровані і не впевнені в собі, тому що не отримали потрібну підтримку від батьків, особливо від батька. Таким чином, вони керуються та орієнтуються на продуктивність. Чоловіки-християни, схильні зосереджуватись у цьому напрямі, формують свою ідентичність на тому, що вони роблять, а не на тому, ким вони є.

          Орієнтування на результат призводить до різного виду дисфункцій. Це змушує деяких чоловіків встановлювати шалені робочі графіки. Це стимулює конкурентну атмосферу на робочому місці. Примушує чоловіків підніматися сходами успіху, щоб вони були здатні купувати новітні іграшки. В енергійних чоловіків часто розвивається подібна тенденція, тому що вони не могли догодити своїм власним татам. Як результат, у церкві повно втомлених «відмінників» з великими амбіціями, які завдають біль іншим, особливо їхнім власним сім’ям, у прагненні до успіху за всяку ціну.

          4. Ми вважаємо за краще заліковувати наш емоційний біль

          Бог створив нас із здатністю до емоційної розрядки. Він дав нам уста, щоб ми могли чесно говорити про нашу боротьбу. Він дав нам слізні протоки, щоб ми могли плакати, коли це потрібно. Він дав нам вуха, щоб ми могли слухати інших, коли їм боляче. І Він дав нам руки, щоб ми могли втішати та обіймати один одного, коли переживаэмо горе чи трагедію.

          Біль треба пережити, пропустити крізь себе; його не можна просто сховати. Але що відбувається, коли ми не використовуємо дані Богом рішення? Коли людина просто закопує свої проблеми, вона майже завжди знайде спосіб залікувати свій біль. Ось чому так багато чоловіків, включаючи християн, мають пристрасті до алкоголю, нікотину, порнографії, наркотичних засобів…

          Чи переживають чоловіки у вашій церкві боротьбу? Можливо, вони паралізовані соромом, самотністю, таємними уподобаннями та відсутністю духовного запалу? Ми не можемо будувати здорові церкви, якщо ми не маємо здорових чоловіків. Просімо Господа послати благодать, щоб оздоровити серця чоловіків.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"