Приймаючи запрошення Ісуса, маємо змінюватися відразу ж!

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Приймаючи запрошення Ісуса, маємо змінюватися відразу ж!

          Сьогоднішнє недільне Євангеліє неділі після Богоявління розповідає про те, що Ісус робив після хрещення від Йоана на ріці Йордан.

          Оселившись у Капернаумі Він почав проповідувати Добру Новину про наближення Божого Царства. Умовою прийняття Божого Царства є покаяння. Грецьке слово метанойя, яке перекладається українською “покаяння”, означає цілковиту переміну способу думання, що тягне за собою зміну способу життя. Ісусовий заклик до покаяння є своєрідним запрошенням до іншого життя, наріжним каменем якого є сам Бог.

          Коли людина приймає це запрошення, це має бути помітно відразу ж! Маркером такої зміни є ставлення до ближніх і сотвореного Богом світу. Якщо хтось має ненависть до ближнього чи є байдужою до Божого створіння, покаяння не відбулося.

          Ходячи з Йорданською водою, священник недарма просить запалити свічку, засвітити світло у всіх кімнатах. Світло є символом присутності Бога. Завдяки світлу ми маємо здатність розрізняти предмети та людей. Коли Бог присутній в нашому житті, ми дістаємо таку ж здатність розрізняти зло і добро. Народ, який сидів в темряві, завдяки Світлу почав змінюватися. Тому, ті, які любили більше темряву захотіли вбити Світло. Перший день тижня, коли сходило сонце над порожнім гробом, був днем перемоги світла.

          Отець Олег КОБЕЛЬ

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.