«Дух Святий є душею нашої душі»

Читай також

  • Новий переклад — це про істинність, а не про комфорт: Глава УГКЦ пояснив чи є порушенням невикористання нового Служебника
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • «Дух Святий є душею нашої душі»

          Завдяки присутності Духа Святого Бог є близько, сам Господь є сьогодні живоприсутнім між нами. А cлово cвятого Євангелія є силою, яка оживляє, надихає, просвічує та народжує до вічного життя. У цьому запевнив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у відеопривітанні для вірних з нагоди свята Зіслання Святого Духа.

          «Усіх вас сьогодні щиро вітаю з великим християнським святом – святом Зішестя Святого Духа, святом П’ятидесятниці. У цей день, згідно обіцянки, наш Спаситель послав на своїх апостолів вогонь Духа Святого. Ми чули в священних писаннях як цього дня на кожному з апостолів спочив вогняний язик, який виявляв вогонь Святого Духа», – зазначив Предстоятель у відеопривітанні.

          Отець і Глава УГКЦ пояснив, що саме сила, яка зодягнула апостолів з небес, зробила їх мужніми проповідниками Божого Слова. Завдяки їй вони зрозуміли глибину тайни Божої присутності, а відтак про неї понесли добру новину Євангелія аж до краю землі.

          «Святий Григорій Богослов називає Духа Святого душею нашої душі. Це означає, що не має справжнього духовного життя, не має справжнього релігійного життя без присутності і діяння Святого Духа. Ба більше немає Церкви без Духа Святого. Позаяк сама спільнота Церкви твориться благодаттю Святого Духа, яка перетворює громаду, колектив на церковну духоносну спільноту, яка є іконою Пресвятої Тройці», – наголосив Глава Церкви.

          «Ми сьогодні просимо Духа Святого, щоб зійшов і спочив на кожному з нас. Ми його називаємо: утішителем, учителем, життя подателем, духом істини. Сьогодні ми просимо: Душе Святий, утіш Україну! Навчи нас всякої істини, подай нам життя серед смертоносного моменту російської війни. До кого нам іти? Де нам знайти правду? Лише у Тебе! Душе Святий, прийди і обнови лице землі! Зі святом усіх вас!» – додав на завершення Блаженніший Святослав.

          Департамент інформації УГКЦ

          Читай також

        • Новий переклад — це про істинність, а не про комфорт: Глава УГКЦ пояснив чи є порушенням невикористання нового Служебника
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.