Життя – це боротьба за вічність

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Життя – це боротьба за вічність

          Бо Син чоловічий прийшов спасти те, що загинуло (Мт. 18, 1-11).

          Головною темою наук Христа було Царство Небесне та спасіння людини. Такими словами розпочинається це Євангеліє та діяльність Ісуса: – Хто найбільший у царстві небеснім?, „Покайтесь, бо Царство Небесне близько” (Мт 4,17). Христос завершує цю науку подібними словами: „Бо Син чоловічий прийшов спасти те, що загинуло”.

          Сьогодні Ісус говорить про один зі способів осягнення Божого Царства: це дитяча довіра Богові й рішуча боротьба зі спокусами.

          Чому Христос так категорично підходить до питання поваги кожної найменшої людини і радикальної боротьби зі спокусами. Відповідь на це знайдемо, коли нагадаємо собі істоту Божого Царства. Кажучи коротко – це зв’язок, спільнота любові людини з Ісусом. Бог дав нам життя і хоче щоб ми цілу вічність були з Ним і насолоджувалися Його любов’ю. Оскільки Бог є любов’ю, Він є найбільшим скарбом для нас. Адже любов – це найважливіша цінність для людини, вона робить повноцінним наше життя. Тому боротьба за Христа і Його любов потребує багато зусиль.

          Складність здобування Царства Небесного полягає у боротьбі з перешкодами – спокусами сатани. Зі всім, що заважає нашому з’єднанню з небесним Отцем. Бо диявол – це головний і найбільший ворог людини, джерело всякого зла у світі. Про цю правду нагадує апостол Петро: „Будьте тверезі і чувайте! Противник ваш, диявол, ходить навколо вас, як лев ревучий, шукаючи, кого б пожерти” (1Пет 5,8). Перемогти перешкоди на дорозі до Божого царства та побудови зв’язку любові з Богом можна тільки з допомогою Ісуса. Істоту цієї боротьби за спасіння та любов до Бога пояснює апостол Петро, продовжуючи попередні слова: „Противтеся йому, сильні вірою, відаючи, що таких самих страждань зазнають і брати ваші скрізь по світі. А Бог усякої благодаті, що вас покликав до вічної своєї слави у Христі, він сам, коли постраждаєте трохи, вас удосконалить, утвердить, зміцнить, утривалить” (1Пет 5,9-10).

          У світі існує закономірність, що велика і складна річ потребує багато праці, щоб її створити. Так само праця над власним спасінням вимагає тривалої, рішучої і радикальної боротьби. З надією на Ісуса зможемо виконати це головне завдання нашого життя. До успішної боротьби за Царство Небесне можуть і повинні надихати нас слова Євангелія: „Нічого бо немає неможливого в Бога” (Лк 1,37). На дорозі до неба уникаймо всяких компромісів зі злом(лінивство, гордість, маловірство), грішними думками й бажаннями і так захистимо себе від спокус диявола, ніщо не віддалить нас від любові Ісуса. Наповняймо усі прояви духовного життя вірою й щирою любов’ю і так впевнено наблизимося до Бога та Його царства.

          Отець Михайло ЧИЖОВИЧ

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.