Як це ― насолоджуватися тим, що дав Бог?

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Як це ― насолоджуватися тим, що дав Бог?

          «Також кожен чоловік, якому Бог дає багатство й достатки, дозволяє їх споживати, брати з них свою частку та при своїй праці веселитись, ― і це дар Божий. Такий не згадує багато про дні свого життя, бо Бог займає його радістю свого серця» (Проповідник 5:18-19)

          Біблія говорить у 1 Тимотея 6:17, що Бог «щедро дає нам усього для вжитку;». Ось такому Богові ми служимо. Він дав нам увесь світ для задоволення! Але проблема в тому, що ми настільки зайняті отриманням більшого, що не насолоджуємося тим, що маємо.

          Таємниця задоволеності полягає в тому, щоб навчитися насолоджуватись тим, що Бог дав вам. Проповідник 5:19 говорить: «Такий не згадує багато про дні свого життя, бо Бог займає його радістю свого серця».

          Замість того, щоб чіплятися за більше, зверніть увагу, що у вас є зараз. Розплющіть очі, цінуйте те, що Бог вже дав вам, і насолоджуйтеся тим, що у вас є.

          Одне з моїх улюблених занять ― спостерігати за сходом сонця зі схилу у нашому дворі. Я поставив там шезлонг майже двадцять років тому. Коштував він зовсім недорого. Він давно вицвів, кілька планок уже зламані. Я люблю сидіти в цьому пошарпаному старому кріслі і дивитися, як сходить сонце. Це приносить мені величезне задоволення!

          Чи відчував би я більше радості, спостерігаючи за сходом сонця, якби сидів в інкрустованому діамантами кріслі, а не у своєму старому зношеному? Ні, це ні на грам не збільшило б мою радість. Насправді є перевага в тому, щоб не мати крісла, інкрустованого діамантами, і натомість задовольнятися своїм старим кріслом — ніхто його не вкраде!

          Вам потрібно запитати себе: «Чим я не насолоджуюся зараз?» Більшість із нас впадає в те, що я називаю «коли і тоді», думаючи: «Коли це станеться, тоді я буду щасливий».

          «Коли у мене з’явиться хлопець, я буду щаслива».

          «Коли я вийду заміж, тоді буду щаслива».

          «Коли у мене будуть діти, я буду щасливий».

          «Коли мої діти підуть до школи, я буду щасливий».

          «Коли я знову вийду заміж, я буду щаслива».

          Але ви щасливі настільки, наскільки вирішили бути щасливими. Якщо ви не щасливі зараз, ви не будете щасливі пізніше. Щастя ― це вибір!

          Я міг би відвезти вас до найбідніших куточків світу і показати вам двох людей, які живуть по сусідству один з одним. Один нещасний, а інший щасливий. Чому? Щастя не має нічого спільного з вашими обставинами і пов’язане з вашим ставленням.

          Якщо ви не щасливі, маючи у своєму житті те, що маєте зараз, я запевняю вас, що ви не будете щасливі, маючи щось більше. Тому що не важливо, що у вас є зараз, ви завжди будете бажати трохи більше.

          Щастя ― це вибір. Просто зараз вирішіть насолоджуватися тим, що Бог дав вам!

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"