Готуємо дорогу до неба

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Готуємо дорогу до неба

          “Чувайте, отже, бо не знаєте, якого дня Господь ваш прийде” (Мт. 24, 27-33; 42-51).

          Перший прихід Ісуса на землю відбувся в тиші маленького села Вифлеєму, без надмірного галасу та зайвої реклами. Вдруге Спаситель прийде на землю в атмосфері великої слави: супроводі численних ангелів, знаків на небі, проявів покаяння людей. Прийде як переможець зла і смерті.

          Вперше Христос приходить у наше життя в день народження. Під час другого приходу Ісус остаточно визначить долю всіх людей. Праведники підуть до Царства Небесного, а грішники до пекла – царства темряви. Тому Христос закликає нас чувати, бути готовими до цієї події, тобто встигнути наповнити себе любов’ю – знаком єдності, спільноти з Богом. Цією готовністю маємо засвідчити важливість самого Ісуса для нас, як найбільшого скарбу, як пише апостол Павло: „Я вважаю за втрату все задля найвищого спізнання Христа Ісуса, Господа мого, заради якого я все втратив і вважаю все за сміття, аби Христа придбати” (Фил. 3,8-9). Адже ми є важливі для Бога, бо Христос, ставши людиною, помер і воскрес для нашого спасіння.

          Готовність до другого приходу Ісуса маємо здобувати наполегливою працею: через тривалу молитву, Сповідь і Причастя, виконання Божих заповідей. А тим самим через глибоке розуміння Божої правди, науки Христа. По зовнішньому вигляді дерев, рослин пізнаємо їхній рід і стан, так само через життєві події, обставини та людей пізнаємо присутність Ісуса серед нас. У цьому полягає наше чування, готовність зустріти Спасителя і здійснити кінцеву мету життя, щоб Ісус забрав нас до Свого царства – вічної і непроминаючої любові. .

          Наша смерть і відхід до вічності будуть лише підтвердженням того, що ми вибрали й чим жили не землі. Якщо ми жили ціле життя без Бога, то смерть підтвердить, що так буде вічно. Коли ми своє життя прожили з Богом та перебували з Ним, то будемо з Ісусом у вічності.

          Отець Михайло ЧИЖОВИЧ

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.