Куди спрямувати ваш досвід пережиття болю?

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
  • А ти сьогодні бачив Бога?
        • Куди спрямувати ваш досвід пережиття болю?

          «Благословен Бог і Отець Господа нашого Ісуса Христа, Отець усякого милосердя і Бог усякої втіхи, що втішає нас у всім нашім горі, щоб ми могли втішити тих, які у всяких скорботах, тією втіхою, якою Бог самих нас утішає. Бо як маємо в нас надмір Христових страждань, так є в нас через Христа й надмір утішення.» (2 Корінтян 1:3-5)

          Коли ви переживаєте біль, ви можете зосередитись або на собі, або на інших людях. Коли ви вирішуєте зосередитися на служінні іншим людям, які страждають, це називається спокутним стражданням. Це найкраще використання вашого болю.

          Незалежно від того, через який біль ви пройшли, Ісус бажає спокутувати ваше страждання. Він не хоче, щоб воно було витрачено дарма! Він бажає використовувати його, щоб допомогти іншим, коли їм боляче.

           «Отець усякого милосердя і Бог усякої втіхи, що втішає нас у всім нашім горі, щоб ми могли втішити тих, які у всяких скорботах, тією втіхою, якою Бог самих нас утішає. Бо як маємо в нас надмір Христових страждань, так є в нас через Христа й надмір утішення.» (2 Корінтян 1:4-5).

          Хто краще підготовлений, щоб допомогти ветерану, який пережив війну, ніж той, хто сам є ветераном, який пережив війну? Хто більш кваліфікований, щоб допомогти людині, яка відновлюється від наркозалежності, ніж той, хто вилікувався від наркозалежності? Хто може краще допомогти людині, яка страждає на хронічне захворювання, ніж той, хто страждав так само?

          Ваше найбільше служіння буде результатом вашого глибокого болю. Якщо ви будете чесні з Богом, іншими і самим собою щодо тієї боротьби, з якою ви зіткнулися, тоді ця боротьба стане вашим служінням.

          Ділячись своїми сильними сторонами, ви не почуваєтеся ближчими до когось. Але якщо ви поділитеся досвідом, який привів вас до того, щоб підкоритися Богу і покладатися на Його силу, ви будете пов’язані з іншими глибше, ніж ви можете собі уявити. Чому? Тому що, коли ви, переживши падіння, розповідаєте іншим зломленим людям про те, як Бог відновив вас, ви не просто ділитесь чимось спільним. Ви ділитесь надією, що інші вони також можуть бути відкупленими через Ісуса Христа.

          Якщо ви ділитеся своїм болем, це допомагає вам і тим, хто поруч, рости в Христі. Використання свого болю для служіння іншим ― це форма служіння.

          Не витрачайте марно свій біль. Дозвольте Богові використовувати його для вашого служіння.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
        • А ти сьогодні бачив Бога?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"