Молитвою довіряємо Ісусові життя

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Молитвою довіряємо Ісусові життя

          “Вони негайно прозріли й пішли слідом за ним” (Мт 20, 29-34).

          Цей епізод показує зв’язок молитви та віри. Ще з дитячих чи юнацьких років ми звикли, що молитися – це промовляти або прочитувати ті чи інші тексти молитви. Натомість досить рідко згадуємо, що молитва – це зустріч двох осіб: мене і Господа. Тому важливо розуміти, що в молитві я не лише читаю побожні тексти, а зустрічаюся з Богом. Коли я промовляю до Бога як до особи, це подібно до того, як я спілкуюся з кимось із ближніх. Тоді маю певність, що Господь чує мою молитву й допоможе мені.

          Сліпці, дізнавшись, що Ісус є близько них, почали кричати, наполегливо просити, щоб оздоровив їхній зір. Бо усвідомили, що мають єдину нагоду отримати Божу допомогу. Сліпці боялися проґавити свій шанс, тому кричали до Христа у своїй потребі.

          Коли Ісус оздоровив їхні очі, вони пішли слідом за Ним. Довірили Йому своє життя.

          Для нас так само важливо не боятися тривало молитися, наполегливо просити в Бога помочі. «Кричати» в середині свого серця – і Бог завжди почує.

          Христос деколи хоче нашої тривалої молитви, аби вона зродила в серці довіру до Нього. Щоб після оздоровлення ми продовжували будувати своє життя у тісній єдності з Ісусом, непохитній надії на Нього.

          Тож коли молимося, запитаймо себе: чи справді стоїмо перед Богом як перед особою і чи справді з усього серця «волаємо» і криком душі виражаємо Богові те, чого потребуємо? Євангеліє показує, що сліпці завдяки своєму крику були почуті й Христос оздоровив їх. Так само й ми, якщо ми з вірою й надією наполегливо будемо просити Бога, завжди будемо почуті Ісусом і Він допоможе нам, згідно з Його словами: „Чого б ви тільки попросили в Отця в моє ім’я, Він дасть вам” (Ів 16,23).

          Отець Михайло ЧИЖОВИЧ

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.