Дуже легко дарувати речі… Значно важче дарувати себе!

Читай також

  • За_Пости. 4/7 Манна
  • За_Пости 4/6. 40 днів чи 40 ночей?
  • За_Пости 4/5. Бог і твої проблеми
        • Дуже легко дарувати речі… Значно важче дарувати себе!

          Дуже легко дарувати речі…
          Значно важче дарувати себе!


          Сьогоднішній уривок Євангелії (Мт. 19,16-26), що розказує нам про багатого юнака, котрий відійшов від Ісуса засмученим, ставить нам щонайменше три важливих запитання:
          МАТИ ЧИ БУТИ?!
          РАДІТИ ЧИ СУМУВАТИ?
          БРАТИ ЧИ ДАВАТИ?

          ✔️Мати чи бути?
          Кожен з нас в житті шукає щастя, і воно є природнім прагненням кожної людини! Важливо однак збагнути, як можемо стати щасливими? Щасливими нас робить щось чи хтось?

          Багатий юнак був нездатним зректися своїх інтересів, вибрав мати замість бути, і на жаль відійшов від Ісуса зажуреним. Він, насправді, не управляв тим що мав, але те що він мав – курувало ним! Небезпечно, коли осягнення матеріальних благ стає самоціллю і не є для СЛУЖІННЯ іншим!
          Правдиву радість цьому юнаку могла б подарувати перебування з Ісусом, бо він хотів йти за ним… Але «щось йому не дозволило» зробити цей крок… і він залишився сумним.

          ✔️Радіти чи сумувати?
          Ми вічно знаходимо причини нашої засмученості, і аргументовані пояснення нашого пієтизму – що далекі від справжнього християнського способу життя…

          Нам все всі щось винні: родичі, сусіди, роботодавці, влада, … а «деколи навіть Бог зазіхає на наше щастя і радість» і обмежують його…

          Не існує християн без радості. Це не є собі якась така простенька ейфорія чи просто ходити і «тішитися»! Бути радісним християнином означає зустріти в своєму житті Воскреслого Христа який дарував мені вічність! Намагатися жити тією радістю яка нас очікує очікуємо в Небесному царстві вже тут на Землі!
          Християнин мав би жити радістю навіть в час якихось випробувань.
          Тоді (тепер) ця радість виражається трохи по-іншому, як внутрішній мир в упевненості в тому, що Ісус нас супроводжує, що Він є з нами.
          Страждає з нами…

          ✔️Брати чи ДАВАТИ?

          Юнак засмутився. Бо не хотів ділитися… І тут постає третє запитання: брати чи давати?

          Дуже просто давати речі! Значно важче давати себе!

          Ми звикли виправдовуватися: та ми бідні, ми не маємо мільйонів, це нас не стосується! Але сьогоднішнє Євангеліє не про гроші, а про дарування себе!

          Сучасний світ, на жаль, вдовольняється культурою чи радше псевдокультурою, багатьох «шматочків солодкого життя», але таких, які повістю не задовольняють. Не задовольняють ото прагнення бути щасливими, бо творять ілюзію що щастя полягає в тому щоб щось мати… або мати когось, керувати кимось..

          Справжню радість ми отримуємо лиш тоді коли любимо! Не коли маємо, не коли отримуємо… Але тоді коли «витрачаємо себе», коли даємо самих себе… Це і означає любити… І тільки це приносить в наше життя автентичну радість і наповнює його змістом.

          Амінь

          Отець Роман ДЕМУШ

          Читай також

        • За_Пости. 4/7 Манна
        • За_Пости 4/6. 40 днів чи 40 ночей?
        • За_Пости 4/5. Бог і твої проблеми
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 1 / 5. Vote count: 1

            No votes so far! Be the first to rate this post.