Чому нема відповіді на молитву?

Читай також

  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • Чому нема відповіді на молитву?

          Фрагмент із книги How people grow Dr. Henry Cloud, dr. John Townsend.

          1. Більшість людей, звертаючись до Бога, щоб покращити своє життя, думають, щó Бог може зробити для них. Якщо вони мають неприємності на роботі, вони просять Бога дати їм іншу роботу, професію або посаду. Якщо проблема виявляється у сфері відносин, люди чекають, що Бог забезпечить їх новими відносинами чи змінить партнера. У разі депресії чи залежності люди просять у Бога зцілення та визволення.

          2. Всі ми піднімаємо очі до неба і чекаємо, що Бог виправить наше життя. Він це зробить неодмінно, але сувора реальність полягає в тому, що, даючи нам роботу, відносини та інші блага, Він хоче зробити кращими НАС самих.

          3. Звідси випливає двоякий висновок. По-перше, деякі блага, отримані від Бога, є плодом тієї зрілості і праведності, яку ми здобуваємо, співпрацюючи з Ним. Досі у нас цього не було тому, що ми не змінювалися, не росли у цій галузі. Наприклад, я хочу мати роботу, але отримаю її лише ставши більш відповідальним.

          4. По-друге, Бог дає нам лише те, що наш рівень зрілості може прийняти. Поки ми не почнемо рости, ми не отримаємо того, чого хочемо. Зміна полягає в тому, що ми перестаємо робити все по-своєму і починаємо робити по-божому.

          5. Я мав навчитися щиро говорити про себе та свої почуття, припинити ховати образи, стати більш відповідальним. Я повинен був навчитися вступати у конфронтацію з деякими людьми та припинити контролювати інших. Мені треба було навчитися відкладати задоволення власних бажань.

          6. Цей список можна продовжувати як завгодно довго – тоді, як, втім, і зараз, у мене вистачало дисфункцій. Але суть у тому, що ми повинні змінюватися, перетворюватися на людей, які роблять все по-божому, і тоді ми здобудемо бажані нам життя і зростання.

          Сестра Антонія Зоряна ШЕЛЕПИЛО

          Читай також

        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.