Віра сіє зерно, а знання дають плоди

Читай також

  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
        • Віра сіє зерно, а знання дають плоди

          “Бо не розуміли чуда з хлібами – серце в них було нечуле” (Мр 6, 45-53).

          Одного разу вечором учні пливли човном через море. Супротивний вітер виснажував їхні сили. Бачачи це, Ісус прийшов апостолам на поміч. Та вони зразу не розпізнали його, сприйнявши за якийсь привид. Та Господь заспокоїв їх, втихомирив вітер і ввійшов до човна. Тоді вони безпечно причалили до берега. Сталося це після чуда п’яти хлібів і двох риб.

          Тривога учнів свідчить про те, що вони ще замало пізнали Ісуса. Чудо п’яти хлібів і двох риб не зродило в їхніх серцях віри, що Христос є Божим Сином і має владу над усім. Апостоли сприйняли чудо з хлібами як легкий спосіб вирішення питання поживи для людей, а не прояв Божества Ісуса. Учні не отримали від цієї події духовних плодів – зміцнення віри, бо все сприймали по-людськи, а не вірою: „Бо не розуміли чуда з хлібами – серце в них було нечуле”.

          Зустріч Ісуса з апостолами на морі нагадує про важливість пізнання Бога та Його правди. Духовне життя допомагає нам вирішувати життєві справи, коли його метою є не лише життєві потреби, а передусім особисте знання Бога та міцний зв’язок із Ним. Бо за словами апостола Павла віра народжується через знання Христової науки.

          Коли людина має багато знань і детальніше розуміє закони природи, то відповідно отримує багато способів виконувати завдання та вирішувати проблеми, орієнтирів у житті, впевненості у собі. Хто досконало знає Христову науку і через неї пізнає Бога, той виразно бачить присутність Ісуса у житті й розуміє Божу волю. Така людина не сумнівається, що Христос завжди з нею, допомагає та захищає у всіх ситуаціях.

          Страх і невпевненість виникають у нас, коли не знаємо й не розуміємо речей, з якими стикаємося в житті: З чим маю справу? Як вони вплинуть на мене? Як ставитися до даної речі? Коли ж маємо достатньо знань і життєвий досвід, то має способи вирішення проблем, вихід із ситуації, можемо знайти відповідь на різні питання. І це найважливіше. Так здійснюється народна мудрість: „Очам страшно, а руки все зроблять”.

          Коли бачимо Ісуса в житті, тоді нам не страшно, бо Він вирішує будь-які життєві справи.

          Отець Михайло ЧИЖОВИЧ

          Читай також

        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.