Бог любить святих і грішних

Читай також

  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Бог любить святих і грішних

          “Жаль мені цих людей” (Мр 8, 1-10).

          У житті так складається, що маємо різні взаємини з людьми: когось дуже любимо, шануємо, з кимось товаришуємо, а когось не сприймаємо, навіть ненавидимо, вважаємо ворогом. Але буває й так, що вороги стають друзями і, навпаки, друзі – ворогами. Часто наші почуття, емоції, ставлення стосовно інших людей змінюються.

          Ставлення Господа до нас від створення світу аж дотепер є незмінним. Він не перестає любити кожну людину, якою вона не була б і що б не робила – добро чи зло. Зі своєї любові Бог створив людину, і навіть коли вона відпала через свій гріх, Він дав свого Сина Єдинородного, який викупив людину від неволі гріха. І дотепер Бог дає кожному з нас усе потрібне для нашого освячення і спасіння, незалежно від нашої святості.

          Слова Ісуса Христа в Євангелії «Жаль мені цих людей» виявляють велику Божу любов до кожного з нас. Маємо пам’ятати про це в будь-якій життєвій ситуації. Бог ніколи не перестає любити нас. Він так само, як тоді, коли творив чудеса і нагодував чотири тисячі людей, не перестає діяти й тепер, допомагати нам. Бог постійний у своїй любові до кожного з нас. Він любить святих, щоб ставали ще досконалішими у своїй любові до Нього, а грішних, щоб навернулися і наблизилися Божої любові. Так само й ми любімо Ісуса незалежно від емоційного стану, життєвих ситуацій, у труднощах і Він обдарує нас за це Своєю любов’ю.

          Отець Михайло ЧИЖОВИЧ

          Читай також

        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.