Яка молитва корисна для нас

Читай також

  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
        • Яка молитва корисна для нас

          “Господи, якщо хочеш, можеш мене очистити” (Лк 5, 12-16).

          Головною темою цього Євангелія про оздоровлення прокаженого є молитва. Поведінка прокаженого містить у собі секрет успішної молитви – згода з волею Бога.

          Тому дуже варта нашої уваги молитва цього чоловіка, хворого на проказу, який казав до Господа у своїй потребі: «Якщо хочеш, можеш мене очистити». А Бог хоче лише того, що є для нас справжнім добром, чого справді потребуємо. Або такого способу вирішення справи, який принесе нам найбільше користі. Прокажений просив в Ісуса оздоровлення, але спосіб вирішення цього залишив Йому. Тому в наших проханнях ми мали б завжди додавати «якщо хочеш», «якщо така буде Твоя воля», «якщо Ти цього хочеш», «якщо це є справжнім добром для мене». Коли в молитві наполягаємо на виконанні власної волі чи свого способу вирішення проблеми, то цим обмежуємо для себе поміч Ісуса.

          Важливість згоди з волею Бога полягає в тому, що Христос краще знає нас і наші потреби, ніж ми самих себе. Бог бачить глибше, ширше й дальше життя людини, має більше способів вирішення справ, ніж ми. Тож дасть нам більше добра, ніж ми здобудемо власними силами.

          Згода з волею Бога подібна до бережного використання якогось приладу. Якщо дотримуємося інструкції, то він служить нам довго. Коли не дотримуватися правил використання приладу, то він швидко поламається і перестане працювати, служити нам.

          Хто вірує, що Бог є нашим Отцем і довіряє Його любові, той не боїться прийняти Божу волю, бо розуміє, що Ісус завжди дасть нам більше, ніж ми просимо, щоб ми ще більше любили Його.

          Отець Михайло ЧИЖОВИЧ

          Читай також

        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 5 / 5. Vote count: 2

            No votes so far! Be the first to rate this post.