Зовнішня мораль не завжди є вистарчальним мірилом змісту людського серця

Читай також

  • Ознаки зла
  • Священників УГКЦ Івана Левицького та Богдана Гелету звільнили з російського полону
  • В Горлицях молилися за протоєрея Григорія Назара в річницю смерті
        • Зовнішня мораль не завжди є вистарчальним мірилом змісту людського серця

          Я останнім часом трохи міркую про непрості сенси війни. Про важливі змісти віри і нашої релігійності назагал. Війна оголила багато проблем, у тому числі щодо зовнішньої церковності. Зокрема вчергове вказала на (НЕ)тотожність справжньої віри і проторених моральних установок. Мораль, без сумніву, є складовою віри. Без неї ніяк!
          Водночас перша далеко не вичерпує складного феномену віри і не завжди показує ким є людина.

          Я спостеріг як чимало кращих взірців військового героїзму, що проявили наші хлопці, які на перший погляд не завжди були іконами шаблонної релігійності у житті, однак у вирішальний момент зуміли проявити свою справжню / не завжди помітну / суть. Стали свідками світлої віри і відданості.

          І протилежно можна зауважити, як солодко-релігійні особи / зовсім не сумніваючись /, спокійнісінько десь щезли з радарів, інколи під виглядом різних благовидних мотивів кудись втекли з країни.

          Увага! Цей пост не про мій арбітраж / хто є хто /, бо хто ж я такий аби виносити іншим вироки? Тут трохи про інше! Ніколи не поспішаймо щодо безапеляційності суджень у бік тих, які зовнішньо не є взірцями моральної чистоти або взагалі є далеко поза радіусом звичних поведінкових шаблонів.

          Правда завжди складніша і межі її значно ширші. Зовнішня мораль не завжди є вистарчалтним мірилом змісту людського серця.

          Отець Лука Михайлович

          Читай також

        • Ознаки зла
        • Священників УГКЦ Івана Левицького та Богдана Гелету звільнили з російського полону
        • В Горлицях молилися за протоєрея Григорія Назара в річницю смерті
          • Оціни

            [ratemypost]