Золоті думки святих і блаженних про святого Йосифа

Читай також

  • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
  • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Золоті думки святих і блаженних про святого Йосифа

          Отці Церкви про св. Йосифа. Частина ІV

          • св. Альфонс Ліґуорі (1787 р.)

          Кожен повинен знати, що після Богоматері, з усіх святих Йосиф є найбільш улюбленим Богом. Таким чином, він має велику силу Господа в собі і може отримати ласки для своїх послідовників.

          • св. Іван Боско

          Він був одним із особливих шанувальників св. Йосифа. Він поставив св. Патріарха за взірець його ремісничої молодості. У 1859 році він додав набоженство до семи скорбот і семи радощів св. Йосифа; він також додав молитву до св. Йосифа за ласку цнотливості та доброї смерті; нарешті додав пісню до св. Йосифа. Він сприяв служінню 7-ї неділі до свята св. Йосифа. Того ж року св. Іван Боско заснував серед своєї молоді Асоціацію св. Йосифа. У 1868 році він опублікував читання про св. Йосифа. Місяць березень відзначався як місяць св. Йосифа з окремою щоденною службою та читаннями про св. Йосифа.

          • св. Леонард Муріальдо Хосе Марія Віласека (1831-1910)

          Засновник Йосипівського місіонерського інституту: Сила св. Йосифа безмежно вища за силу всіх ангелів і святих, зібраних разом, бо він водночас могутній у серці Бога, а також Марії.

          • св. Петро Юліан Еймард (1868 р.)

          Св. Йосиф – покровитель сімейного життя. Він залишався в єдності з Богом, незважаючи на виконання різних повсякденних робіт і обов’язків. Тримаючи в руці пилку і рубанок, він майстрував носила і плуги, підносячи серце до неба. Він завжди був готовий слухати Ісуса і приймати Його ласки.

          • Лев XIII в енцикліці Quamquam pluries

          Немає сумніву, що з усіх людей св. Йосиф найбільше наблизився до тієї високої гідності, за яку Богородиця була піднесена над усіма створіннями.

          • Пій XI

          Між Богом і св. Йосифом не може бути когось більшого, ніж Пресвята Марія, через її Боже материнство.

          • бл. Іван XXIII

          Я так люблю Йосифа, що не можу почати чи закінчити свій день без першої й останньої думки, яка не спрямована на нього.

          • о. Деніел Анж у «Твоє тіло створено для життя»

          Він закохався в найкрасивішу дівчину в світі. Втілена краса і яскравість. Але тут втручається Бог, щоб зберегти його для себе. Я цього не розумію. Тому він хоче дозволити їй йти по життю одній, оскільки вона не для нього. Але Бог хоче, щоб він залишався з нею, пильнував її та її стан, хоча тепер він розуміє ще менше, і тепер він приймає її вдруге, але з повагою до таємниці, яку вона несе і яка цілковито перевершує їх обох. Між ними зароджується нове кохання. Взаємна згода спільно служити довіреній їм дитині, яка є самим Богом: це Ісус. Хоча вони не мали сексуальних стосунків один з одним, можливо, ніколи двоє молодих людей не відчували такого глибокого та сильного кохання, як вони. Вони обидва є першою християнською парою і першими людьми, освяченими целібатом для Царства.

          Як часто, мабуть, стриманість тяжіла над ним! Але він витримав. Вона у своїй ніжності підтримувала його. Ви впізнали, про кого йдеться – Йосифа з Назарету, цей покровитель допомагає у важкі часи, які переживає кожен із нас.

          Далі буде…

          Отець Назарій ЛАНЬКО за матеріалами: swjozefkalisz.pl

          Читай також

        • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
        • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.