Він доїхав аж до Ватикану, щоб молодь із України поїхала на СДМ у Лісабон…

Читай також

  • «Жийте, а не животійте!» – отець Роман Демуш до молоді Донецького Екзархату
  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
  • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Він доїхав аж до Ватикану, щоб молодь із України поїхала на СДМ у Лісабон…

          Сказати, що він друг – нічого не сказати. Я не знаю нікого з таким великим серцем і пам’яттю. Він приїжджав в аеропорти з іншого кінця Польщі лише, щоб просто випити кави за п’ять хвилин, або передати до Риму сир і дюжиною свіжих яєць (!), залучаючи до цієї справи ескадрилью сестер, «якщо тобі набридли макарони».

          Він їздив власному авто зі Львова до Віґри, переживав, коли ми їхали в Донецьк без нього, і в глибині душі підтримував усі найбожевільніші плани. Без нього не було б багатьох тисяч зібраних на «Квиток для брата» чи сотень священиків, зареєстрованих на СДМ.

          Нагадував мені, що потрібно висиплятися і ходити на побачення. Він усе пам’ятав, і кожну складну ситуацію міг розрядити жартом. Заради Церкви, Євангелія та молоді він був – і є – готовий на все.

          І одна з останніх його мрій, з якою він доїхав аж до Ватикану, щоб молодь з України поїхала на СДМ у Лісабон. Завдяки прихильності «Допомога Церкві на Сході» розпочала спеціальний збір коштів для цієї мети, щоб цю мрію о. Григорія втілити швидше. А тим часом… «Життя твоїх вірних змінюється, але не закінчується».

          Тоді до зустрічі, найкращий священику, якого я коли-небудь зустрічала! Тепер, нарешті, Вам не доведеться дзвонити, щоб поговорити зі священиком! І ще одне. Він знову і знову дражнився, що завдяки мені має селфі з «жінкою з Ватикану». Це я віднині маю фото зі Священиком з Неба. Без лапок і жартів.

          Dorota Meriem Abdelmoula

          Нагадуємо, команда «Допомога Церкві на Сході» розпочала збір коштів на підтримку поїздки молоді з України на Світові дні молоді в Лісабон. Участь молодих українців у серпневій зустрічі з Папою була великою мрією о. Григорія Назара, який несподівано помер у неділю і який до останнього дня свого життя наполегливо шукав допомоги для молоді, що залишилася в охопленій війною країні.

          Усі, хто бажає підтримати цю ініціативу, можуть зробити будь-які пожертви на рахунок:

          Допомога Церкві на Сході

          Кардинальна площа S. Wyszyńskiego 6, 01-015 Варшава

          Santander Bank Polska S.A. Варшава

          89 1090 1014 0000 0000 0301 4449

          В назві переказу обов’язково вказуйте: «СДМ Україна»

          Збір триватиме до 30 червня, а всі зібрані кошти будуть передані українському комітету, до складу якого входив о. Григорій Назар, душпастир греко-католицької молоді та співорганізатор Світових Днів Молоді Краків 2016. Завдяки зібраним коштам до Лісабону разом поїдуть молоді люди з усіх українських дієцезій, які представляють як Римо-, так і Греко-Католицьку Церкву.

           

          Читай також

        • «Жийте, а не животійте!» – отець Роман Демуш до молоді Донецького Екзархату
        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • Відбулися IV дні формування для молоді
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"