Три етапи, щоб увійти у Великий Піст

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст

          Сьогоднішнє Євангеліє (Мт 6,14-21), котре вводить нас у Великий Піст – пропонує ТРИ ЕТАПИ цього шляху.

          Ними є молитва, піст і милостиня, що повертають нас до єдиних трьох дійсностей, які не проминають. До реставрації ВСЕЄДНОСТІ, котру ми втрачаємо через гріх.

          Молитва наново пов’язує нас з Богом, милосердна любов – з ближнім, а піст – з собою самими.

          ✔Молитва

          У молитві ми спілкуємося з Богом. У молитві ми перепрошуємо Його за наші гріхи. У молитві ми називаєм Бога Отцем, бо так нас навчив казати Ісус Христос. Але не можемо називати Бога Татом, якщо не вмітимемо визнати іншого – братом!!! Лише примирившись з ближнім, будемо «мати лице», щоб просити прощення за свої гріхи…

          Час посту – це особливий час для «налагодження» стосунків з Богом у молитві, а головно у Таїнстві Покаяння, де він прагне відновити нашу святість, простити, і огорнути своїм Милосердям! Так, щоб не було бар’єрів! Так, щоб ми відчули Його близькість! Так, щоб ми усвідомили його ЛЮБОВ!

          ✔Піст

          Постити – означає відмовитися від усього того, що є зайвого в моєму житті… Усього того, що робить мене невільником моїх бажань! Усього того, що обмежує мою свободу і зводить мене до рівня «істоти», котра не керує собою! Від усього того, що перешкоджає мені бути собою, таким, яким мене задумав ТВОРЕЦЬ! Постити – означає, очиститись з усіх тих нашарувань, щоб повернути собі людську гідність!

          Великий Піст полягає в тому, щоби  ми звільнившись від усього того, що є зайвим у нашому житті, наново відкрили, що ми призначені до свободи дітей, а не до рабства речей, котрі так часто нас ПОГЛИНАЮТЬ.

          Якщо наше серце прив’язане лише до «земних речей», то раніше чи пізніше «стане невільником»: речі, призначені служити нам, перетворюються в те, чому служимо. Речі призначені для того щоб ними користуватися, а люди є для того, щоб їх любити… МИ на жаль дуже часто любимо речі і користуємося людьми!

          ✔Милостиня

          Бути милосердним – означає вміти бачити потреби інших. Бути милосердним – означає не бути скупим, але вміти ділитися. Бути милосердним (повторюсь) – означає вміти любити жертовною любов’ю і вмирати для себе, щоб жити для ближнього. Бо якщо не вмремо для себе в часі посту, то буде «тяжкувато» Воскреснути в день Паски.

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.