Гороскоп для християн!

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Гороскоп для християн!

          Ми вирішили поговорити про гороскопи, бо наступають новорічні свята і люди з цікавості будуть шукати свою долю в наступному році.

          Гороскоп – це “таблиця розміщення небесних світил, яку складають астрологи для пророкування долі людини і майбутніх подій”. Для когось це гра, для когось – віра. Хтось вважає себе добрим християнином, але любить гороскопи і думає, що астрологія – це наука. Вони не вірять ворожкам, ні, ні, але переконані, що планети і розташування зірок може мати вплив на людину і пояснювати деякі особливості майбутнього.

          Ось, власне, основний момент, над яким слід задуматися: практики ворожіння, такі як гороскоп, схиляють нас до обмеження чи скасування власної свободи, бо вони змушують нас думати, що все вже визначено і записано на зірках.

          Християнська віра, навпаки, надає велику цінність свободі людини, вона говорить, що кожен з нас є ковалем своєї долі, що наше життя не є запечатане назавжди, а навпаки – це відкрита книга, де мрії збуваються. За допомогою Божої благодаті, Божої любові ми можемо визначати своє життя, вибирати – чи любити і чи творити добро.

          Існує також інший аспект, про який слід задуматися: практика передбачення майбутнього за допомогою гороскопу часто виглядає як прагнення поставити себе на місце Бога, єдиного хто насправді знає майбутнє.

          Так, при щоденних труднощах та невпевненості дуже спокусливо заглянути вперед, заздалегідь вловити хороші новини – словом, додати собі сміливості за допомогою гороскопу.

          То чи вважається гріхом читання гороскопу і про інші питання пов’язані із Зодіаком дивіться у відео “Не пропустіть! Гороскоп для християн на 2021 рік!” на каналі @Християнин чи бандит?. Там YouTube блогерка Маґдалина, учасниця реаліті-шоу “Бебісітери президента” говорить із своїм татом – священником Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) і викладачем Українського Католицького Університету (УКУ) отцем Михайлом Димидом.

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.