Волонтери вже готуються до СДМ! Хочеш бути з ними?

Читай також

  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
  • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
        • Волонтери вже готуються до СДМ! Хочеш бути з ними?

          Український оргкомітет Світового дня молоді вже встиг провести першу установчу зустріч для охочих стати волонтерами #WYD2023 в Лісабоні. На онлайн-знайомство зібралось майже 20 хлопців і дівчат ― представники УГКЦ та РКЦ ― із різних куточків України.

          ― Участь української молоді загалом і волонтерів зокрема організує Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ та Конференція єпископів РКЦ. Більше того, за нами закріплене право візування волонтерів. Тобто молоді люди, які хочуть волонтерити під час СДМ, мають отримати дозвіл від Українського організаційного комітету, ― пояснив учасник організаційного комітету СДМ від України, заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ отець Роман Демуш.

          У межах підготовки до Світового дня молоді для волонтерів передбачені різі етапи взаємодії.

          ― Окрім зустрічей-знайомств відбуватимуться також щомісячні формаційні курси для волонтерів. Вони проходитимуть під егідою Центрального організаційного комітету. Тож молодь матиме можливість здобути відповідні навички і компетенції для служіння під час СДМ упродовж двох тижнів ― спершу на підготовчому етапі, а через тиждень ― безпосередньо на події. Важливо, що на завершення події передбачена унікальна зустріч усіх волонтерів із Папою Франциском, ― додав отець Роман.

          Український оргкомітет Світового дня молоді підкреслює важливість участі української молоді у волонтерському служінні під час СДМ.

          ― Ми хочемо показати світові, що українську молодь ― готова послужити і є відкритою на потреби інших. Більше того, це ― унікальна можливість говорити про Україну в середовищі волонтерів із усього світу. На сьогодні вже є понад 10 тисяч осіб, які зголосилися волонтерити під час СДМ. Із України поки що ― близько 50 осіб, які зараз проживають в різних країнах, ― підкреслив отець Роман Демуш.

          Нагадуємо, що кожен може доєднатися до команди волонтерів, та поїхати з великою місією до Лісабону на зустріч з Папою Франциском.

          Для цього потрібно лише відправити своє CV (вказавши попередній досвід волонтерства, обґрунтовану мотивацію взяти участь у СДМ як волонтер та лінки на свої соціальні мережі) на адресу електронної пошти Українського оргкомітету СДМ [email protected]

          Не забудь вказати в темі листа «КОРОТКОСТРОКОВЕ ВОЛОНТЕРСТВО».

           

          Читай також

        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"