Святе Письмо з розважанням на 30 травня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 30 травня

          Діяння Апостолів 12:12-17

          12 Цілком свідомий, він пішов у дім Марії, Матері Йоана, що звався Марком, де досить багато зібрались і молилися. 13 Як він постукав у хвіртку брами, вийшла послухати дівчина, на ім’я Рода; 14 і, пізнавши голос Петра, з радощів не відчинила брами, а вбігши, сповістила, що Петро стоїть при брамі. 15 Ті їй сказали: «Ти збожеволіла!» Вона ж таки своє твердила. Тоді вони сказали: «То його ангел.» 16 А Петро далі стукав. І відчинили і, побачивши його, нестямилися. 17 Махнувши їм рукою, щоб мовчали, він докладно оповів їм, як Господь вивів його з в’язниці, і мовив: «Оповістіть це Яковові і братам.» І, вийшовши, пішов у друге місце.

          Євангелія від Йоана 8:42-51

          42 А Ісус їм: «Був би Бог ваш Отець, любили б ви мене, бо я вийшов від Бога і прийшов: не від себе самого прийшов, а він послав мене. 43 Чого ж не розумієте, що я кажу? Бо слова мого ви слухати неспроможні. 44 Диявол вам батьком, тож волите за волею батька вашого чинити. А був він душогубець від початку, і правди він не тримався, бо правди нема в ньому. Коли говорить брехню, зо свого говорить, бо він брехун і батько лжі. 45 Мені ж, що правду вам каже, ви не вірите. 46 Хто з вас може довести гріх мені? То чого, коли я правду кажу, ви мені не вірите? 47 Хто від Бога, той слухає слова Божі. Ви ж тому й не слухаєте, бо ви не від Бога.» 48 Озвались юдеї, і сказали йому: «Чи неправильно ми кажемо, що самарянин єси ще й навіжений?» 49 Відповів Ісус: «Не навіжений я, а шаную Отця мого; ви ж – зневажаєте мене. 50 Слави для себе я не шукаю. Є – хто шукає і судить. 51 Істинно, істинно говорю вам: Хто моє слово берегтиме, повіки не побачить смерти.»


          Хто з вас може довести гріх мені? То чого, коли я правду кажу, ви мені не вірите?

          Ісус був єдиною людиною на землі, що не мала жодного гріха.

          Якби ми знали людину, яка Ніколи Нічого поганого нікому не зробила – чи довіряли б ми їй?

          Ми так часто даємо кредит довіри тим, які в чомусь провинилися – і не раз. Ми віримо беззастережно відвертим брехунам, а чесним людям іноді чомусь – ні…

          Людям, які живуть у правді, буває найважче. Їхня беззастережна щирість багато кого може вивести з рівноваги. Їхня прямолінійність часто лякає.

          Окрім правдолюбства, Бог дає нам ще й мудрість. У Євангелії від Матея є такі слова: “Будьте, отже, мудрі, як змії, і прості, як голубки.” Де ж та золота середина між правдолюбством, прямолінійністю і мудрістю?

          Боже! Навчи мене не відступати від правди і водночас говорити до людей з любов’ю! Амінь.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.