Святе Письмо з розважанням на 5 липня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 5 липня

          Послання до Римлян 7, 14 – 8, 2.

          14. Адже знаємо, що закон духовний, а я тілесний, запроданий гріхові. 15. Бо що роблю, не розумію: я бо чиню не те, що хочу, а що ненавиджу, те чиню. 16. Коли ж роблю те, чого не хочу, я згоджуюсь із законом, що він добрий. 17. Тепер же то не я те чиню, а гріх, що живе в мені. 18. Знаю бо, що не живе в мені, тобто в моїм тілі, добро: бо воля добро творити є в мені, а добро виконати– ні; 19. бо не чиню добро, що хочу, а чиню зло, що не хочу. 20. Коли ж я роблю те, чого не хочу, тоді вже не я його виконую, а гріх, що живе в мені. 21. Отож находжу закон: що, коли я хочу робити добро, зло сидить у мені; 22. мені бо милий, за внутрішньою людиною, закон Божий, 23. але бачу інший закон у моїх членах, який воює проти закону мого ума й підневолює мене законові гріха, що в моїх членах. 24. Нещаслива я людина! Хто мене визволить від цього підлеглого смерті тіла? 25. Дяка хай буде Богові через Ісуса Христа, Господа нашого! Отже, то, власне, я служу умом законові Божому, а тілом – законові гріха. 1. Нема, отже, тепер ніякого засуду для тих, що в Христі Ісусі. 2. Бо закон духа, життя в Христі Ісусі, визволив тебе від закону гріха і смерти.

          Євангеліє від Матея 10, 9-15.

          Даром ви взяли – даром давайте. 9. Не беріть ні золота, ні срібла, ні дрібних грошей у череси ваші. 10. Ні торби на дорогу, ні двох одежин, ні взуття, ні палиці, бо робітник вартий утримання свого. 11. Як зайдете в яке місто чи село, спитайте, хто в ньому достойний, і там пробувайте, поки не вийдете. 12. Входячи ж у дім, вітайте його, кажучи: мир дому цьому! 13. І як той дім достойний, нехай ваш мир зійде на нього; а як недостойний, нехай ваш мир до вас вернеться. 14. Як хто вас не прийме й не послухає ваших слів, то ви, виходячи з дому чи з міста, обтрусіть порох із ніг ваших. 15. Істинно кажу вам: легше буде судного дня землі содомській і гоморській, ніж місту тому.


          Часто нехтуємо найважливішим – відчуттям відповідальності за добро. Всі ми соціальні – потребуємо контакту і підтримки ближніх. У Євангелії сьогодні знайдемо своєрідні правила морального етикету: все, що приходить до нас задармо – маємо вчитись так і використовувати. Дихаємо ми безплатно, сміємось – безплатно, обіймаємо – безплатно, любимо – безплатно.

          Господь хоче навчити нас цінувати свободу від матеріального, яка обдаровує. Даруючи найцінніше – повнимось незмірною радістю.

          Іноді роздумуємо над подарунками – що подарувати? Речі насправді є тільки речами. Важливо те, як ми їх даруємо.

          Господи, навчи мене поважати свого ближнього і дарувати йому свою любов. Амінь

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.