Святе Письмо з розважанням на 11 липня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня

          Послання до Римлян 9, 18-33.

          18. Отож, кого він хоче, того милує і, кого хоче, того чинить заскорузлим. 19. Скажеш, отже, мені: чому іще він докоряє? Хто бо може противитися його волі? 20. Чоловіче, хто ти, що сперечаєшся з Богом? Хіба твір може сказати творителеві: навіщо зробив єси мене так? 21. Хіба ганчар не має над глиною влади, щоб із того самого місива зробити одну посудину на честь, а другу на нечесть? 22. Хоча Бог, хотячи показати гнів свій і виявити свою силу, зносив з великим довготерпінням посудини гніву, що вже були готові на погибіль, 23. все ж таки він показав багатство своєї слави на посудинах милосердя, котрі наперед приготував для слави, – 24. на нас, яких покликав не тільки від юдеїв, але й від поган.25. Як і в Осії він говорить:Назву не мій народ моїм народомі нелюбу – улюбленою.26. І на тім місці, де було їм сказано: ви не мій народ,там їх назвуть синами Бога живого.27. Ісая ж про Ізраїля каже: хоч би число синів Ізраїля було, як морський пісок, тільки останок спасеться, 28. Господь бо вповні й скоро виконає своє слово на землі. 29. І як прорік Ісая: якби Господь сил не лишив нам насіння, ми були б як Содома і стали б подібні до Гомори. 30. Що ж скажемо? Що погани, які не шукали праведности, осягли праведність, і то праведність, що походить від віри; 31. Ізраїль же, що шукав закону праведности, не досягнув закону праведности. 32. Чому? Бо вони спирались не на віру, а неначе на діла. Вони спіткнулись об камінь спотикання, 33. як написано:Ось кладу в Сіоні камінь спотикання і скелю падіння,хто вірує в нього, не осоромиться.

          Євангеліє від Матея 11, 2-15.

          2. Почувши у в’язниці про діла Христові, Іван через своїх учнів послав спитати його:3. – Ти єси той, що має прийти, чи іншого маємо чекати?4. У відповідь на це Ісус сказав їм:– Ідіть і сповістіть Івана про те, що чуєте й бачите: 5. сліпі бачать і криві ходять; прокажені очищуються і глухі чують; мертві воскресають і вбогим проповідується добра новина. 6. Щасливий, хто через мене не спіткнеться.7. Тоді, як ті відходили, Ісус почав говорити людям про Івана:На що ви вийшли дивитися в пустиню? На тростину, яку колише вітер?8. На що ви вийшли дивитись? На чоловіка, одягненого в м’яку одежу? Таж ті, що носять м’яку одежу, сидять у царських палатах.9. Чого ж тоді ви вийшли? Бачити пророка ? Так, кажу вам, і більше як пророка. 10. Це той, про якого написано:Ось я посилаю мого посланця перед тобою,що приготує тобі дорогу перед тобою.11. Істинно кажу вам, що між народженими від жінок не було більшого від Івана Христителя; однак найменший у царстві небеснім більший від нього. 12. Від часів Івана Христителя і понині царство небесне здобувається силою; і ті, що вживають силу, силоміць беруть його.13. Усі бо пророки й закон пророкували до Івана. 14. І коли хочете знати, він – Ілля, що має прийти. 15. Хто має вуха, нехай слухає.

           


          Все ж таки він показав багатство своєї слави на посудинах милосердя, котрі наперед приготував для слави

          Господь подбав про кожного з нас, обираючи нас.

          Кожен християнин має певність буття із Богом і ласку Божого милосердя, кожному Господь подарував можливість щодня удосконалювати своє життя.

          Божа благодать здатна зцілити навіть найбільші рани нашого серця.

          Мусимо просити у Бога, щоб наша віра і довіра до нього не стала формальним проявом.

          Важить не стільки спосіб виявляти свою віру, скільки саме віра як спосіб оргназації свого життя і довіри Богу.

          Боже, допоможи мені бачити світло Твоєї правди завжди.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.