Святе Письмо з розважанням на 15 липня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 15 липня

          Послання до Римлян 11, 25-36.

          25. Не хочу бо, брати, щоб ви не відали цієї тайни, щоб не були самі в собі велемудрі: засліплення впало частинно на Ізраїля, поки не ввійдуть усі погани, 26. і тоді увесь Ізраїль спасеться, як написано:Прийде з Сіону Визволитель, відверне від Якова безбожність. 27. Такий буде завіт мій з ними, як відпущу гріхи їх. 28. Щодо євангелія, вони нелюбі Богові через вас, але щодо вибору Божого, вони улюблені батьків ради, 29. бо дари Божі й покликання невідкличні. 30. Як ви колись були неслухняні Богові, а тепер помилувані через їхній непослух, 31. так і вони тепер, через милосердя, якого ви зазнали, стали неслухняні, щоб і вони тепер зазнали милосердя. 32. Бо Бог включив усіх у непослух, щоб усіх помилувати. 33. О глибино багатства, мудрости і знання Божого! Які незбагненні його постанови й недослідимі його дороги! 34. Хто бо коли зрозумів думку Господню? Хто був його дорадником?35. Або хто перше дав йому що, щоб він те віддав йому назад? 36. Все бо від нього, через нього і для нього. Йому слава навіки. Амінь.

          Послання до Євреїв 9, 1-7.

          1. Перший союз мав також свої установи щодо служби і мав святиню земну. 2. Споруджено бо перший намет, де були світильник, стіл і хліби предложення; він зветься Святе. 3. За другою завісою був намет, званий Святе святих, 4. зо золотим жертовником для палення пахучого кадила та кивотом завіту, що був увесь покритий золотом; у ньому був золотий посуд з манною, розцвіле жезло Арона й таблиці завіту. 5. Зверху же над ним були херувими слави, що крильми отінювали престол умилостивлення. Але про це не час тепер говорити докладно. 6. І от як усе це так було уряджено, в перший намет увіходили завжди священики, виконуючи службу; 7. в другий же раз на рік – лише первосвященик, і то не без крови, яку приносив за свої і людські провини.


          Багато запитань прочитаємо у сьогоднішньому Святому Письмі, значно більше, ніж відповідей.

          бо дари Божі й покликання невідкличні…

          як розуміти ці слова? або ж

          Бо Бог включив усіх у непослух, щоб усіх помилувати

          Найвичерпніша відповідь напевне все-таки ця:

          О глибино багатства, мудрости і знання Божого! Які незбагненні його постанови й недослідимі його дороги!

          У щоденному житті, вирішуючи ті чи інші питання та проблеми, ми звикаємо розраховувати на свої сили та будувати свої плани. Однак зовсім незрозумілими стають безліч ситуацій, де все йде якось не так, часом життя стає з ніг на голову. Шукаємо відповіді, шукаємо істини, шукаємо способів взяти все під контроль, але нічого не є наше – все відбувається виключно з Божої волі, яка завжди непередбачувана, дивна. Господеві видно усі наші дороги і найвищу перспективу кожного і всіх. Нам найперше слід навчитись приймати свою обмеженість, щоб змогти прийняти Божу могутність для себе.

          Господи, стань моєю силою, мудрістю, розумінням. Амінь.

           

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.