Святе Письмо з розважанням на 19 липня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 19 липня

          Послання до Римлян 14, 9-18.

          9. На це бо Христос умер і воскрес, щоб і над мертвими, і над живими панувати. 10. Ти ж чого судиш брата твого? Чого погорджуєш твоїм братом? 11. Усі станемо перед судилищем Божим, бо написано: Як жив я, каже Господь, кожне коліно схилиться передо мною і кожний язик визнав Бога. 12. Так то, кожний з нас сам за себе дасть відповідь Богові. 13. Не судімо, отже, більш один одного, але вважайте на те, щоб не класти нічого перед братом, об що він спотикнувся б або упав. 14. Знаю, я переконаний у Господі Ісусі, що нема нічого, що було б нечисте само по собі; хіба що хто думав, що щось нечисте, тоді воно йому нечисте. 15. Коли твій брат блазниться їжею твоєю, ти не поводишся за любов’ю. Не губи твоєю їжею того, за якого вмер Христос. 16. Нехай це ваше благо не зневажається. 17. Бо царство Боже – не їжа і не пиття, але праведність, мир і радість у Святому Дусі. 18. Хто так служить Христові, той Богові угодний і людям до вподоби.

          Євангеліє від Матея 12, 14-16; 22-30.

          14. А фарисеї вийшли звідти й радили на нього раду, щоб його погубити. 15. Довідавшись про це, Ісус пішов геть звідти. Слідом за ним пішла сила народу: він оздоровив їх усіх, 16. але суворо наказав їм його не виявляти. 22. Тоді привели до нього біснуватого: сліпого та німого, і він зцілив його, так що німий і говорив, і бачив. 23. І здивувалися всі люди й говорили: – Чи не є часом цей син Давида ? 24. А фарисеї, почувши це, сказали: – Отой не інакше виганає бісів, як тільки Велзевулом, князем бісівським. 25. Знаючи думки їхні, Ісус сказав їм: – Кожне царство, розділене в собі, запустіє, і кожне місто чи дім, розділені в собі самому, не встоїться. 26. І коли сатана сатану виганяє, то він розділений у собі самому; як же тоді вдержиться його царство? 27. І коли я виганяю бісів Велзевулом, сини ваші ким виганяють? Тому то вони будуть вашими суддями. 28. Коли ж я духом Божим виганяю бісів, прибуло до вас царство Боже. 29. Або як може хто увійти в дім сильного й розграбити його майно, якщо він перше не зв’яже сильного, і тоді дім його розграбить ? 30. Хто не зо мною, той проти мене, і хто зо мною не збирає, той розкидає.


          Рм. 14, 9–18. «Вважайте на те, щоб не класти нічого перед братом, об що він спотикнувся б або й упав»

          Апостол вказує на дуже важливу річ, щоб ми не створювали для іншої людини якихось випробувань, які є понад її силу. Погляньмо на Бога, Він ніколи не дає труднощів, обставин, ситуацій, які б були понад нашу людську силу і понад наші спроможності. Господь завжди дивиться, що ми можемо, і поволі, в міру наших спроможностей накладає на нас тягарі.

          Будьмо обережні, коли ми є з іншими людьми, щоб і ми не завдавали їм випробувань, труднощів, клопотів, понад їхню силу.

          Мт. 12, 14-16. 22-30. «Кожне царство, розділене в собі, запустіє».

          Дуже часто ми розділені самі в собі: в одних випадках чинимо добро, а в інших – схильні до зла. Одні люди знають нас з доброго боку, а інші можуть за нашою поведінкою не розгледіти, що ми Христові учні.

          Називаємо себе християнами, проте часто дозволяємо злу існувати в нас. Однак маємо бути в цьому принциповими, не дозволяти собі бути внутрішньо розділеними, бо ж ми храм Святого Духа, а не місце злих думок і намірів. Бо все це зло, якому дозволяємо перебувати в нас, віддаляє нас від Бога, наближає ж до диявола.

          Якщо навіть не можемо побороти своїх слабкостей, немочей у певну хвилю, то завжди маймо бажання їх позбутися. Просімо Божої помочі й ніколи не погоджуймося з думкою, що маємо право мати деякі гріхи, що з цим можна жити. Маємо прагнути святості, тоді неминуче щоразу більше нас буде сповнювати світло, щоразу більше будемо жити нероздільним внутрішнім Царством Небесним.

          Преосв. Венедикт, єпископ Львівський

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.