Святе Письмо з розважанням на 16 серпня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 16 серпня

          Перше послання до Коринтян 12, 12-26.

          12. Так само, як тіло є одне, хоча й має багато членів, і всі члени тіла, хоч їх багато, становлять одне тіло, так і Христос. 13. Усі бо ми христилися в одному Дусі, щоб бути одним тілом, чи то юдеї, чи греки, чи раби, чи вільні, і всім нам був даний пити один Дух.

          14. Тіло бо складається не з одного члена, але з багатьох. 15. Коли б нога сказала: «я не рука, отже, не належу до тіла», хіба тому вона не належить до тіла? 16. І коли б вухо сказало: «я не око, отже, не належу до тіла», хіба тому воно не належить до тіла? 17. Якби все тіло було оком, де ж тоді був би слух? Якби все воно було вухом, де був би нюх? 18. Таж Бог розділив члени, кожного з них, у тілі, як хотів. 19. Якби все було одним членом, де було б тіло? 20. Та членів є багато, але одне тіло. 21. Не може око сказати руці: «ти мені непотрібна». Чи голова – ногам: «ви мені непотрібні». 22. Бож члени тіла, що здаються слабшими, найпотрібніші; 23. і тим членам, що здаються непочесними в тілі, даємо більше чести, і наші непристойні члени зазнають більшої шани; 24. ті ж, що у нас пристойні, її не потребують. Та Бог так зложив тіло, що дав більше чести нижчому членові, 25. щоб не було роздору в тілі, але щоб члени дбали однаково один про одного. 26. І як страждає один член, страждають з ним усі члени; і як один член у славі, радіють з ним усі члени.

           

          Євангеліє від Матея 18, 18-22; 19, 1-2; 13-15.

          18. Істинно кажу вам: усе, що ви зв’яжете на землі, буде зв’язане на небі, і все. що розв’яжете на землі, буде розв’язане на небі.

          19. Істинно кажу вам ще раз: коли двоє з вас згодиться на землі просити що б там не було, воно буде дано їм моїм Отцем небесним; 20. бо де двоє, або троє зібрані в моє ім’я, там я серед них.

          21. Тут підійшов Петро й каже до нього:

          – Господи! Коли мій брат згрішить супроти мене, скільки разів маю йому простити? Чи маю до сімох разів прощати?

          22. Ісус промовив до нього:

          – Не кажу тобі: до сімох разів, а до сімдесяти раз по сім.

          1. І коли Ісус скінчив ці слова, покинув Галилею, і прибув у сторони Юдеї, що за Йорданом. 2. Сила народу йшла за ним, і він їх оздоровив там.

          13. Тоді привели до нього дітей, щоб він, поклавши на них руки, помолився. Учні ж боронили їм. 14. Ісус сказав їм:

          – Пустіть дітей! Не бороніть їм приходити до мене, бо таких царство небесне.

          15. І поклавши на них руки, пішов звідти.


          Порозуміння між християнами всього світу – нелегка справа. Ми всі є Христовими, але ми такі різні! Різні конфесії, різні раси, різні народи… Досягти миру і злагоди – це щось таке складне, що наче не під силу простим людям.

          Та насправді щодня ми стикаємося з “іншими”. Хтось може мати таку ж національність, колір шкіри та конфесію, як ми, але мати іншу форму носа чи інший стиль одягу. Або іншу думку. Чи вміємо ми принаймні вислухати того хто поруч, не кажучи вже про прийняття?

          Було б нецікаво, і, мабуть, світ би не так розвивався, якби всі думали однаково. І саме в різноманітті наше багатство. Християни, які щиро прагнуть жити за Заповідями та настановами Христа, якими б різними не були – будуть жити в злагоді.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.