Святе Письмо з розважанням на 23 серпня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 серпня

          Перше послання до Коринтян 15, 29-38.

          29. Коли ж ні, що зроблять ті, що христяться за мертвих? Коли мертві ніяк не воскресають, чого тоді за них христитись? 30. Чого й нам наражатися повсякчас на небезпеки? 31. Щодня я вмираю, брати, і свідчу це славою, яку я маю у вас в Христі Ісусі, Господі нашім. 32. І коли б я боровся зі звірами в Ефесі як людина, то що мені з того? Коли ж мертві не воскресають, їжмо й пиймо, бо завтра помремо. 33. Не дайте себе обманути: лихі товариства псують добрі звичаї. 34. Протверезіться належно та не грішіть, бо деякі з вас Бога не знають. На сором вам кажу це. 35. Але може хто скаже: Як воскреснуть мертві і в якім тілі прийдуть? 36. Безумний! Те, що ти сієш, не оживе, як не вмре. 37. І те, що сієш, не тіло, що має уродитись, а голе зерно, наприклад, пшениці або яке інше. 38. Бог же дав йому тіло, по своїй волі, і кожному насінню – власне тіло.

           

          Євангеліє від Матея 21, 23-27.

          23. Коли він увійшов у храм і почав навчати, прийшли до нього первосвященики і старші народу і мовили: – Якою владою ти чиниш це? Хто тобі дав цю владу? 24. Ісус у відповідь сказав їм: – Я теж спитаю вас одну річ, і коли мені на неї відповісте, я вам теж скажу, якою владою я чиню це. 25. Іванове хрищення звідки було? З неба чи від людей?  Вони почали міркувати між собою: «Як скажемо: з неба, він нам скаже: чого ж тоді ви не увірували в нього? 26. А як скажемо: від людей, – боїмось народу, всі бо вважають Івана за пророка». 27. І вони відповіли Ісусові: – Не знаємо. Тоді він сказав їм: – І я вам не скажу, якою владою чиню це.


          Впродовж життя людину обплутують безліч спокус. Живучи у матеріальному світі, часто забуваємо про те, що в суті цієї матерії – Бог і вічність.

          Нерідко ми намагаємось перевірити Бога, просимо Його довести Свою силу і могутність, як первосвященики. Однак як важливо пам’ятати, що з Господом не варто жартувати.

          Бог довготерпеливий, але справедливий. Це, власне, та формула, якою мали би обчислюватись усі наші вчинки у цьому світі.

          Господи, прошу Тебе, з глибини Своєї Мудрості допоможи моєму серцю зберегти себе у повній довірі до Тебе і упованні на Твоє Милосердя.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.