Святе Письмо з розважанням на 28 вересня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 28 вересня

          Послання до Галатів 3, 15-22.

          15. Брати, я говорю по-людськи: навіть людського заповіту, ствердженого як слід, ніхто не може скасувати чи до нього що додати. 16. Обітниці ж були дані Авраамові та його потомкові. Не сказано: потомкам, немов би говорилося про багатьох, але про одного: і твоєму потомкові, яким є Христос. 17. Кажу бо це: заповіту, що був стверджений Богом, закон, що прийшов по чотириста тридцятьох роках, не може скасувати і, таким чином, знести обітницю. 18. Бо коли б насліддя було від закону, воно не було б більш від обітниці; Авраамові ж Бог дарував свою ласку через обітницю.

          19. Навіщо ж тоді закон? Його додано з причини переступів, доки не прийде потомство, якому була дана обітниця, проголошена ангелами через посередника. 20. Посередника ж нема, коли є хто один; а Бог один. 21. Хіба тоді закон проти обітниць Божих? Зовсім ні. Бо якби даний був закон, що міг оживляти, тоді справді від закону було б оправдання. 22. Але Писання все замкнуло під гріхом, щоб віруючим була дана обітниця з віри в Ісуса Христа.

          Євангеліє від Марка 6, 7-13.

          7. Покликав він дванадцятьох і став їх посилати по двох, даючи їм владу над нечистими духами. 8. І наказав їм, щоб нічого не брали на дорогу, крім самої палиці, ні хліба, ні торбини, ні грошей у гаманець; 9. щоб обувалися в сандали й не вдягалися в дві одежі. 10. І говорив їм: – До якого б дому ви не ввійшли, там пробувайте аж поки не вийдете звідти. 11. А коли в якому місці вас не приймуть і не слухатимуть вас, виходячи звідтіль обтрусіть і порох з ваших ніг на свідоцтво їм. 12. Вони вийшли і проповідували покаяння, 13. виганяли численних бісів і намащували олією чимало хворих та оздоровлювали їх.


          Христос, даючи учням дар перемоги над злими силами, закликає учнів повністю нехтувати речами земними – не одягайтесь у дві одежі, не беріть з собою нічого – ваше життя нехай буде життям з того, що пожертвують.

          Нам сьогодні, закоріненим у простір ринкових відносин, ментального прагнення до набуття приватної власності, важко зрозуміти, чому саме так говорить Ісус.

          Вбогість дарує чудесну свободу від пристрастей: якщо ти нічим не зв’язаний, тебе нічого не стримує, ти отримуєш владу над своїм життям і можеш допомогти іншим.

          Нам, сучасним християнам, не обов’язково слід відрікатись від свого майна, щоб іти за Христом, але насамперед треба вчитись безпристрасного ставлення до того, що нас оточує, не залишати свого серця біля скарбів цього світу.

          Господи, допоможи нам навчитись не тривожитись за те, що минає, але лише за те, що є вічне. Амінь.

           

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.