Святе Письмо з розважанням на 17 жовтня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 жовтня

          Послання до Ефесян 4, 25-32.

          25. Тому киньте брехню, говоріть кожен правду ближньому своєму, бо ми один одному члени. 26. Гнівайтеся, та не грішіте. Хай сонце не заходить над вашим гнівом; 27. і не давайте приступу дияволові. 28. Хто крав, нехай не краде більше, але ліпше хай працює, роблячи власними руками добро, щоб міг дати тому, хто потребує. 29. Ніяке погане слово нехай не виходить з уст ваших, лише гарне, що може збудувати в потребі і що вийшло б на благо слухачам. 30. Не засмучуйте Святого Духа Божого, якого печать ви одержали на день відкуплення. 31. Усяка гіркота, гнів, лють, крик та хула мусять бути викорінені з-посеред вас разом з усією злобою. 32. Але будьте добрі один до одного та милосердні, прощайте один одному, як Бог у Христі вам простив.

          Євангеліє від Луки 3, 19-22.

          19. Тим часом четверовласник Ірод, якому Іван докоряв за Іродіяду, жінку його брата, і за все, що Ірод вчинив, 20. додав до того всього ще й те, що замкнув Івана до в’язниці.

          21. І сталось, як увесь народ христився і Ісус, охристившись, молився, відкрилось небо, 22. і Святий Дух у тілеснім виді, немов голуб, зійшов на нього і з неба залунав голос:

          – Ти – мій Син возлюблений, тебе я вподобав.


          Вибір способу життя починається на землі: якщо тут я обираю Бога, то моє життя вже тут, на землі, має набути рис раю – радісне, спокійне, благословенне.

          Ніхто з нас не прийшов на світ випадково, у випадкові спільноти, родини. Все, що відбувається, є задумом Творця, для кожного з нас унікальним.

          Відповідальність за ближнього – це те, чим нагородив нас Господь, подарувавши часточку причетності до своєї справи батьківської опіки. Ми відповідаємо один за одного. І прощати один одному, як би це часом не було складно – наше найперше завдання. Бо Бог прощає нам всі наші прогрішення, коли просимо, то ж чому не вміємо простити тому, хто поруч?

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.