Святе Письмо з розважанням на 21 жовтня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо  з розважанням на 21 жовтня

          Послання до Ефесян 6, 18-24.

          18. Моліться завжди в дусі всякою молитвою й благанням; і цього пильнуйте, чуваючи з повною витривалістю, моліться за всіх святих. 19. І за мене, щоб Бог, коли уста мої відкрию, дав мені сміливо возвіщати тайну євангелія, 20. якого я посол у кайданах, щоб я говорив сміливо про нього, як я повинен.

          21. А щоб ви також знали про мене і що я роблю, вас повідомить про все Тихик, любий брат і мій вірний слуга в Господі, 22. якого я висилаю якраз до вас на те, щоб ви довідалися про наші справи і щоб він утішив серця ваші.

          23. Мир братам, і любов з вірою, від Бога Отця і Господа Ісуса Христа. 24. Благодать з усіма, що люблять Господа нашого Ісуса Христа незмінною любов’ю. Амінь.

          Євангеліє від Луки 4, 22-30.

          22. Всі свідчили про нього і дивувались словам ласки, які виходили з уст його, і говорили:

          – Чи він не син Йосифа?

          23. Він сказав їм:

          – Ви, певно, скажете мені цю приповідку: лікарю, вилікуй себе самого. Про що ми чули, що сталося в Капернаумі, зроби те й тут у твоїй батьківщині.

          24. І він додав:

          – Істинно кажу вам: ніякого пророка не приймають у його батьківщині. 25. Та я вам кажу по правді: багато вдів було в Ізраїлі за днів Іллі, як зачинилось було небо на три роки й шість місяців, і великий голод лютував по всьому краю; 26. однак ні до однієї з них не був посланий Ілля, тільки в Сарепту, що в Сидон-краю, до вдови жінки. 27. Та й прокажених теж в Ізраїлі було чимало за пророка Єлисея; однак ніхто з них не очистився, крім сирійця Наамана.

          28. Почувши це, всі в синагозі сповнилися люттю 29. і, вставши, вигнали його геть за місто і вивели на край гори, на якій було збудоване їхнє місто, щоб скинути його додолу. 30. Та він, пройшовши серед них, пішов далі.


          Дуже часто сучасне суспільство акцентує увагу на тих чи інших негативних вчинках священиків. Проступки священослужителів часто потрапляють в поле зору широких мас, активно гіперболізовані. Гріх є гріхом для кожної людини, незалежно від того, хто вона.

          Звичайні християни-миряни, які дійсно розуміють роль священика у житті Церкви, усвідомлюють, що їм потрібна підтримка – насамперед молитовна. Молитися за священика – це один із необхідних виявів християнської любові до ближнього.

          Тому якщо у нас з’являється причина критикувати, краще помолімося за них.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.