Святе Письмо з розважанням на 3 листопада

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 3 листопада

          Послання до Филип’ян 3, 1-8.

          1. Врешті, брати мої, радуйтеся у Господі. Писати вам те саме мені не важко, але вам воно корисно. 2. Уважайте на псів, уважайте на лихих робітників, уважайте на обрізання! 3. Бо «обрізання» – то ми, що духом служимо Богові, що хвалимось у Христі Ісусі, не покладаючися на тіло, 4. хоч я міг би покладатись і на тіло. Коли хто інший думає покладатися на тіло, то я ще більше: 5. обрізаний восьмого дня, з роду Ізраїля, з коліна Веніямина, єврей з євреїв, фарисей за законом; 6. щодо горливости – гонитель Церкви, щодо справедливости в законі – бездоганний. 7. Та те, що було мені зиском, ради Христа я вважав за втрату. 8. Ба, більше: я вважаю все за втрату ради далеко вищого пізнання Христа Ісуса, Господа мого, ради якого я все втратив і вважаю все за сміття, аби лише Христа придбати

          Євангеліє від Луки 7, 17-30.

          17. Чутка про Ісуса розійшлася по всій Юдеї і по всій країні.

          18. Учні Івана сповістили його про те все. Тоді Іван покликав двох із своїх учнів 19. і послав їх до Господа сказати: «Ти той, що має прийти, чи іншого нам ждати?» 20. Прийшовши до нього, ті мужі кажуть:

          – Іван Христитель послав нас до тебе спитати: ти той, що має прийти, чи іншого нам ждати?

          21. Саме того часу Ісус оздоровив багатьох від недуг, немочей та від злих духів і багатьом сліпим дав зір. 22. У відповідь Ісус сказав їм:

          – Ідіть сповістіть Івана, що ви бачили й чули: сліпі прозрівають, криві ходять, прокажені очищуються, глухі чують, мертві воскресають, бідним звіщається добра новина. 23. І блаженний той, хто не спіткнеться через мене.

          24. А коли посланці Івана відійшли, Ісус почав говорити до народу про Івана:

          – На що ви вийшли дивитися в пустиню ? На тростину, що її колише вітер?

          25. На що вийшли ви глядіти? На чоловіка, одягненого в м’які шати? Таж ті, що в пишних шатах і в розкошах, сидять у царських палатах.

          26. На що ви вийшли дивитись? На пророка? Так, кажу вам, і більше, ніж на пророка. 27. Це той, про кого написано:

          ось я посилаю посланця мого перед лицем твоїм,

          що приготує путь твою перед тобою.

          28. Кажу вам: між народженими з жінок нема нікого більшого понад Івана; але найменший у царстві Божім – більший від нього.

          29. Ввесь народ, що його слухав, і митарі визнали справедливість Божу і христилися хрищенням Івана. 30. А фарисеї та законовчителі відкинули Божий про них намір і не христились від нього.


          Придбати Ісуса…

          Сьогодні в посланні знаходимо слова апостола про тіло. Ритуал обрізання, який для євреєї має дуже важливе значення, у християнстві повністю його втрачає через те, що тіло – не є центральним у справах спасіння. Господь дивиться на душу і приймає її. Апостол говорить про конкретно свою історію життя – історію бездоганного єврея, якою однак він знехтував заради Ісуса.

          Багато тілесного, бо воно невід’ємне від кожного, робить нас залежними. Але християнин мусить розуміти, що всі речі, які маємо, – дані для досягнення вищих цілей, нематеріальних.

          Вчімося довіряти Богові свої щоденні справи, щоб він допоміг завжди шукати світла справжнього. Амінь.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.