Святе Письмо з розважанням на 6 грудня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 6 грудня

          Друге послання до Солунян 1, 10 – 2, 2.

          10. коли він прийде того дня, щоб прославитися у своїх святих і щоб усі віруючі з подивом гляділи на нього; бо ви увірували нашому свідченню між вами.

          11. Тому молимося за вас повсякчас, щоб Бог наш учинив вас гідними покликання і щоб наповнив силою усю вашу відданість доброті та ділу віри; 12. щоб ім’я Господа нашого Ісуса звеличувалось у вас і ви в ньому, за благодаттю Бога нашого й Господа Ісуса Христа.

          1. Благаємо вас, брати, щодо приходу Господа нашого Ісуса Христа, коли ми всі разом зберемось коло нього: не дайте легко вивести себе з рівноваги, 2. та щоб вас не тривожили ні якимсь духом, ні словом, ні листом, які нібито від нас, що день Господній уже наставав би.

          Євангеліє від Луки 12, 42-48.

          42. Господь відповів:

          – Хто той вірний і розважний управитель, якого пан настановить над челяддю своєю, щоб дати їй у визначену пору мірку пшениці? 43. Щасливий той слуга, пан якого, прийшовши, найде, що він так робить. 44. Істинно кажу вам, що він його поставить над своїм маєтком. 45. Коли ж слуга той скаже в своїм серці: мій пан бариться, не приходить; і почне бити слуг та служниць, їсти, пити і упиватись, 46. пан того слуги прийде того дня, якого він не сподівається, і тієї години, якої він не знає, і відлучить його, і між невірними призначить йому долю. 47. Той, що, знаючи волю свого пана, не приготувався, і не зробив по його волі, буде тяжко битий; 48. а той, що її не знав і зробив каригідне, буде мало битий. Від кожного, кому дано багато, вимагатимуть багато; і кому повірено багато, від того будуть більше доправлятись.


          Від кожного, кому дано багато, вимагатимуть багато; і кому повірено багато, від того будуть більше доправлятись.

          Кожному з нас вже від моменту хрещення повірено особливу таємницю Божої любові – нести світло правди, істини, миру. Але із таким скарбом ми часто забуваємо дати собі раду.

          Християнин разом із благодаттю отримує особливу відповідальність за неї. Якщо я беру на себе імя Христа, то кожен мій вчинок тоді свідчить не лише про мене, але й про Бога в мені. Скількох мої дії можуть врятувати, водночас, скількох погубити, коли вони негативні, невиважені.

          Так, жоден із нас не є ідеальним. Все людське нам притаманне, але і велика Божа благодать дарована нам для зростання. Саме тому таким суворим буде Божий суд – бо багато нам дано.

          Не згайнуймо ані одно можливості стати кращими в Христі!

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.