Святе Письмо з розважанням на 10 березня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 10 березня

           

          Пильнуй, мій сину, заповіді батька твого, не відкидай навчання матері твоєї. Прив’яжи собі до серця їх, назавжди, повісь собі на шию. Бо заповідь – то світильник, а навчання – світло; повчальні докори – дорога життя. Коли ходитимеш, вона буде тебе водити, як ляжеш, буде чатувати над тобою, а як пробудишся, буде з тобою розмовляти, щоб зберегти тебе від злої жінки, та від облесливости язика чужої. Не пожадай у твоїм серці її вроди, і не давай себе звести її морганням, бо задля повії можна зубожіти до куска хліба, тим часом, як замужня на дороге життя полює. Чи ж можна в пазуху вогню набрати так, щоб одежа не згоріла? Або чи можна по жару ходити так, щоб не опеклися ноги? Отак воно з тим, хто до дружини ближнього вчащає: хто б її не торкнувся, не буде той безвинним. До злодія не ставляться з презирством, якщо вкрав, щоб попоїсти, коли був голодний. Та як упіймають, усемеро заплатить; усе, що має в хаті, мусить він віддати. Хто перелюбствує, тому ума бракує; сам себе губить, хто це чинить. Він стусанів і ганьби набереться, сором його не зітреться ніколи. Бо ревнощі запалять лютість у серці мужа, і він не пощадить у день помсти. Ніякого він викупу не прийме, нічим не вдовольниться, хоча б і як ти помножив дари. Мій сину! Зберігай мої слова, заповіді мої сховай у себе. (Прип. 6, 20-7, 1).


          У Книзі Приповідок сьогодні знаходимо для себе цікаві настанови  – зберігай свою традицію і вона збереже тебе.

          У час глобалізації межі національних культур стають дедалі розмитішими. Дуже часто втрачається відчуття приналежності до свого народу і рідної культури. Однак саме традиція тримає кожного з нас – усі ми впродовж життя мусимо керуватись якимсь сталим набором цінностей.

          Гріх – це те, що руйнує підвалини нашого життя  – коли ми дозволяємо собі відійти від істин, які не потрібно доводити.

          Ума бракує, як каже старозавітній автор, тому, хто перелюбствує. Однак, метафорично, перелюб – це і кожен наш гріх, коли піддаємося емоціями і чинимо не за здоровим глуздом і не за Божою волею.

          Господи, коли пригадую собі сьогодні твої терпіння, будь зі мною, щоб наповнити Своєю Силою і прощенням. Амінь.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
          • Оціни

            [ratemypost]