Святе Письмо з розважанням на 15 вересня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 15 вересня

          Послання Апостола Павла до Галатів 4, 8-21.

          8. Браття, не знаючи Бога, ви служили богам, що не були богами. 9. Тепер же, коли ви пізнали Бога чи, краще кажучи, коли Бог пізнав вас, як ви можете вертатися знову до немічних та вбогих первнів, яким, як колись, хочете знову служити? 10. Вважаєте пильно на дні, на місяці, на пори та на роки! 11. Боюсь за вас, чи не працював я коло вас даремно.

          12. Благаю вас, брати, будьте як я, бо і я такий, як ви. Ви мене нічим не образили. 13. Ви знаєте, як я через недугу тіла проповідував вам перший раз євангеліє, 14. і, не зважаючи на мою недугу, яка була вам спокусою, ви не погордували мною і не відіпхнули, але, як ангела Божого, прийняли, як Христа Ісуса. 15. Де ж вона, тепер та ваша радість? Свідчу вам, що якби можна було, ви були б вирвали собі очі і мені дали б! 16. Невже я вам став ворогом, говорячи вам правду? 17. Та ті нещиро вас ревнують; вони вас хочуть від нас відвернути, щоб ви про них дбали. 18. Воно добре – ревнувати, але у добрім, і завжди, не лиш тоді, коли я між вами. 19. О мої дітоньки, яких я знову народжую в муках, доки Христос у вас не зобразиться! 20. Хотів би я бути серед вас тепер і змінити мою мову, бо сам не знаю, що мені з вами робити.

          21. Скажіть мені, ви, що хочете бути під законом, чи ви не знаєте закону?

          __________

          Євангеліє від Марка 6, 45-53.

          45. Одного разу заставив Ісус учнів сідати в човен і плисти поперед нього на той бік до Витсаїди, поки він не відпустить народу. 46. Відпустивши їх, пішов на гору молитись.

          47. Як настав вечір, човен був серед моря, а він сам один на землі. 48. Коли ж побачив, як вони втомилися веслуючи, бо вітер їм був противний, пішов до них близько четвертої сторожі ночі, ідучи по морю, і хотів минути їх. 49. Вони ж, побачивши, як він ступає по морю, гадали, що то примара, і закричали. 50. Усі бо уздріли його й занепокоїлись, а він вмить заговорив до них, кажучи:

          – Будьте мужні: це я, не бійтесь!

          51. І ввійшов до них у човен, і ущух вітер. Вони в собі вельми здуміли, понад міру, 52. бо не розуміли чуда з хлібами – серце в них було нечуле.

          53. І, перепливши, прибули вони в землю генесаретську й причалили.

          __________

          Невже я вам став ворогом, говорячи вам правду?

          Ми рідко хочеомо сприймати людину цілісно. Зазвичай люди подобаються нам, коли вони говорять нам щось приємне або щось таке, з чим ми погоджуємося. Коли ж у словах цієї людини ми помічаємо осуд, нехай і ненавмисний – ми починаємо думати про цю людину зле.

          Чому ми так ображаємося, коли нас хтось критикує? Більше того – змінюємо своє ставлення до людей? Так, інколи критика – це просто критика, але якщо вона нас зачіпає – то може вона конструктивна? Є люди, які дійсно дуже люблять і нас, і Бога. І не хочуть нам злого. Може, заради них варто прислухатися й глянути на себе в дзеркало?

          Коли ж побачив, як вони втомилися веслуючи, бо вітер їм був противний, пішов до них

          Бог непомітно приходить у наше життя, коли ми втомлені, обтяжені, засмучені. Він бачить нас, все, що відбувається з нами і в нас усередині. Він нас ніколи не залишає самих, навіть коли ми веслуємо самостійно – ми під Його пильним наглядом.

          Якщо в процесі наших зусиль і труднощів ми ще й будемо уважні, то зможемо серцем відчути диво, що наближається до нас.

          Якщо прислухаємося, то почуємо: “Будьте мужні: це я, не бійтесь!”.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.