Святе Письмо з розважанням на 11 березня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 11 березня

          Послання Апостола Павла до Євреїв 4, 14 – 5, 10.

          14. Браття, маючи великого архиєрея, що пройшов небо, Ісуса, Божого Сина, тримаймося твердо віровизнання. 15. Бо ми не маємо такого архиєрея, який не міг би співчувати нашим недугам; він бо зазнав усього подібно, як і ми, крім гріха. 16. Приступім, отже, з довір’ям до престолу благодаті, щоб отримати милость і найти благодать для своєчасної помочі.

          1. Кожен бо архиєрей, узятий з-між людей, настановляється для людей у справах Божих, щоб приносив дари та жертви за гріхи, 2. щоб міг співчувати нетямущим та тим, що заблудили, бо й сам він ввесь у немочах, 3. і тому має як за людей, так і за себе самого приносити жертви за гріхи. 4. Достоїнства ж цього ніхто не бере собі, але той, хто покликаний Богом, як Арон.

          5. Так і Христос не сам собі присвоїв славу стати архиєреєм, бо вона від того, який до нього мовив:

          Син мій єси,

          я сьогодні родив тебе.

          6. Як і на іншому місці каже:

          Ти священик навіки

          по чину Мелхиседека.

          Євангеліє від Марка 8, 34 – 9, 1.

          34. Сказав Господь:

          – Коли хто хоче йти за мною, хай зречеться себе самого, візьме на себе хрест свій та йде слідом за мною. 35. Бо хто хоче спасти свою душу, той її погубить; а хто погубить свою душу мене ради та євангелія, той її спасе. 36. Яка бо користь людині здобути світ увесь і занапастити свою душу? 37. Що бо людина може дати взамін за власну душу? 38. Хто, отже, буде соромитися мене й моїх слів перед цим родом перелюбним та грішним, того буде соромитися Син чоловічий, коли прийде у славі Отця свого зі святими ангелами.

          1. І сказав їм:

          – Істинно кажу вам: є деякі з отут присутніх, що не зазнають смерти, аж поки не вздріють царства Божого, що прийде у могучості.


          Мр.8, 37: “Що бо людина може дати взамін за власну душу?”

          Якби ви знали, що, наприклад, завтра до вас у гості прийде Ісус. Що найперше говоритимете Йому? Як поводитиметеся? А що приховаєте від Нього? В які закутки розпихатимете безлад? А скільки часу приділите, щоб довести своє помешкання до ідеального стану, щоб не соромно було прийняти такого Гостя?

          Дивно, та ми, не знаючи, коли відбудеться зустріч із Господом, живемо і поводимося так, ніби нам попередньо прийде смс чи повідомлення в чат: “Привіт, зустрінемося завтра”. Насправді, “ніхто не знає ні часу, ні години”, то чи не варто тримати в чистоті своє серце, душу, свій дім-життя.

          А якщо зважити на те, що Богові відомо все, що ми робимо. чим живемо, що мислимо. То що ж все таки хочемо, щоб бачив Господь?

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
          • Оціни

            [ratemypost]