Святе Письмо з розважанням на 7 серпня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 серпня

          Друге Послання Апостола Павла до Корінтян 2, 14 – 3, 3.

          14. Браття, Богові подяка, який завжди дає нам брати участь у його побідоноснім ході у Христі і через нас на кожному місці виливає запах свого знання. 15. Бо ми для Бога – пахощі Христові серед тих, що спасаються, і серед тих, що гинуть. 16. Для одних запах, що від смерти веде до смерти, а для інших запах, що від життя веде до життя. 17. Хто, отже, здатний до того? Ми не так, як багато інших, що торгують словом Божим; ми щиро, ми від Бога говоримо, перед Богом, у Христі.

          1. Чи нам знову починати себе поручати? Чи, може, потребуємо, як дехто, поручальних до вас чи від вас листів? 2. Наш лист – це ви, лист, написаний у серцях наших, який усі люди знають і читають. 3. Відомо ж, що ви – лист Христа, виготуваний нами; написаний не чорнилом, але Духом Бога живого, не на камінних таблицях, а на тілесних таблицях серця.

          Послання Апостола Павла до Галатів 4, 22-31.

          22. Браття, Авраам мав двох синів: одного від рабині, другого ж від вільної. 23. Та той, що від рабині, народився за тілом, той же що від вільної – за обітницею. 24. Це має інше значення: ті дві жінки – два завіти; один з гори Синаю, що рабів родить, це – Агар. 25. Гора ж Синай в Арабії і відповідає теперішньому Єрусалимові, що в рабстві зо своїми дітьми. 26. Але вишній Єрусалим – вільний, він мати всім нам. 27. Написано бо:

          Веселися, неплідна, що не родиш!
          Возкликни, рада та весела, ти, що мук породіллі не знала,
          бо у покинутої дітей більш, ніж у тієї, що має чоловіка.

          28. Ви ж, брати, як Ісаак, діти обітниці. 29. Та як тоді той що родився за тілом, гонив того, що родився за духом, так і тепер. 30. Та що каже Писання? Прожени рабиню та її сина, бо син рабині не унаслідить з сином вільної. 31. Отак, брати, ми сини не рабині, але вільної.

          Євангеліє від Матея 23, 23-28.

          Сказав Господь юдеям, що до нього прийшли:

          23. Горе вам, книжники й фарисеї, лицеміри, що даєте десятину з м’яти, кропу і кмину, а занедбуєте, що найважливіше в законі: справедливість, милосердя і віру. 24. І те слід робити, і того не слід лишати. Сліпі проводирі, що комара відціджуєте, а ковтаєте верблюда.

          25. Горе вам, книжники й фарисеї, лицеміри, що очищаєте зверху чашу й миску, а всередині вони повні здирства та нездержливости. 26. Сліпий фарисею! Очисть спершу середину чаші й миски, щоб і назовні були чисті.

          27. Горе вам, книжники й фарисеї, лицеміри, що схожі на побілені гроби, які зверху здаються гарними, а всередині повні мертвих кісток і всякої нечисти. 28. Отак і ви: назовні здаєтесь людям справедливі, а всередині ви повні лицемірства й беззаконня.

          Євангеліє від Луки 8, 16-21.

          Сказав Господь:

          16. Ніхто не засвічує світила, щоб його вкрити посудиною або поставити під ліжко, а, навпаки, його ставлять на свічнику, щоб ті, що входять, бачили світло.

          17. Нічого бо нема схованого, що не стало б явним, нічого тайного, що не стало б знаним і не вийшло на яв.

          18. Вважайте, отже, як слухаєте: бо хто має, тому дасться: а хто не має, візьмуть і те, що йому здається, ніби має.

          19. Мати його і брати прийшли до нього, та через народ не могли до нього доступитись. 20. Йому сказали:

          – Мати твоя і брати стоять надворі, хочуть побачитись з тобою.

          21. Він у відповідь сказав їм:

          – Мати моя і брати мої – це ті, що слухають слово Боже й виконують його.


          Лк. 8, 17:  “Нічого бо нема схованого, що не стало б явним”

          Як часто ми бачимо людей, які роблять щось “попри людське око”, але насправді так не живуть. Але рано чи пізно, як пилюка, збита в куті кімнати, ця вдаваність стає видною.

          Адже все одно буде ситуація, яка покаже справжнє обличчя, відкриє справжні наміри, дасть зрозуміти те, ким ця людина є насправді.

          Та найбільше дивує, що для багатьох важливіше “тримати добре лице” для людей, але забувати, що Господь знає і бачить абсолютно все і від Нього ми не заховаємося, не зможемо за солодкими словами приховати лихі наміри, за вдаваним сумир’ям – в’їдливість чи заздрість.

          Знаєте приказку – шила в мішку не сховаєш. Те ж саме і з нашим життям. Правда все одно рано чи пізно стає явною.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.