Святе Письмо з розважаннями на 19 листопада

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважаннями на 19 листопада

          Перше Послання Апостола Павла до Тимотея 1, 1-7.

          1. Павло, апостол Христа Ісуса, за велінням Бога, Спаса нашого і Христа Ісуса, нашої надії, 2. Тимотеєві, правдивому синові у вірі: благодать, милосердя, мир від Бога Отця і Христа Ісуса, Господа нашого.

          3. Як я, йдучи в Македонію, просив тебе зостатися в Ефесі, так прошу, щоб ти наказав деяким не вчити іншої науки 4. і не вважати на байки та безконечні родоводи, що більше викликають суперечки, ніж служать Божому задумові спасіння через віру. 5. Ціль того веління: любов із щирого серця, з доброї совісти та нелицемірної віри. 6. Деякі від цього відхилились і попали у пустослов’я; 7. вони хочуть бути законовчителями, не розуміючи ні того, що говорять, ні того, що твердять з такою певністю.

           

          Євангеліє від Луки 14, 12-15.

          12. В той час прийшов Ісус у дім одного визначного фарисея в суботу з’їсти хліба і промовив до того, що його запросив:

          – Коли справляєш обід або вечерю, не клич твоїх друзів, ні твоїх братів, ні твоїх родичів, ні багатих сусідів, щоб часом вони тебе також не запросили й не було тобі відплати. 13. Але як справляєш бенкет, заклич убогих, калік, кривих, сліпих, 14. і будеш щасливий, тому що вони не мають чим тобі відплатити, і воздасться тобі в день воскресіння праведних.

          15. Почувши те, один із тих,, що сиділи за столом, сказав до нього:

          – Щасливий, хто їстиме хліб у царстві Божім.


          Але як справляєш бенкет, заклич убогих, калік, кривих, сліпих, і будеш щасливий, тому що вони не мають чим тобі відплатити, і воздасться тобі в день воскресіння праведних.

          Якщо щиро – пригадаймо, а коли востаннє ми робили щось, за що нам ані не заплатили, віддячили або й навіть не подякували, добру справу?

          Теперішній світ ані на одному рекламному закамарку не стане закликати нас до того, щоби робити щось безкорисливо. Натомість лише так людина здатна розширити своє серце.

          “Візьмемо зі собою те, що подарували” – каже Папа Франциск про Останній Суд. І як багато правди у цих словах, бо вони нагадують нам про першочергову місію кожного з нас – дбати і любити ближнього.  А не жити самим заради і задля себе.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.