Святе Письмо з розважанням на 29 січня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 29 січня

          Послання Апостола Павла до Євреїв 12, 25-26; 13, 22-25.

          25. Браття, глядіть, не відвертайтеся, коли він промовляє; бо коли ті, що зреклися того, хто говорив на землі, не уникнули кари, оскільки більше ми, коли відвернемося від того, хто говорить з неба, 26. від того, якого голос колись був захитав землею, нині ж обіцяв, кажучи: ще раз я захитаю не лиш землею, але й небо.

          22. Благаю вас, брати, прийміте це слово потіхи, бо я коротко написав вам. 23. Знайте, що наш брат Тимотей уже звільнений, і як прибуде скоро, я з ним вас побачу.

          24. Вітайте всіх ваших наставників і всіх святих. Вітають вас ті, що в Італії.

          25. Благодать хай буде з усіма вами. Амінь.

          Євангеліє від Марка 10, 2-12.

          2. Одного разу фарисеї, приступивши і спокушаючи, питали Ісуса:

          – Чи можна чоловікові відпустити жінку?

          3. Він у відповідь сказав їм:

          4. – Що заповів вам Мойсей? Вони сказали:

          – Мойсей дозволив написати розвідного листа і відпустити.

          5. Ісус сказав їм:

          – То через жорстоке серце ваше написав він вам той припис. 6. На початку ж сотворення Бог создав їх чоловіком та жінкою. 7. Ось чому чоловік покине батька-матір і пристане до своєї жінки, 8. і обоє будуть одним тілом; тому вони вже не двоє, а одне тіло. 9. Що, отже, Бог з’єднає, людина хай не розлучає.

          10. В домі ж учні знов його про те спитали. 11. І він сказав їм:

          – Хто відпускає свою жінку й бере іншу, чужоложить з нею. 12. І коли жінка покине свого чоловіка й вийде за іншого, чужоложить.


          Марка 10, 6-9: “На початку ж сотворення Бог создав їх чоловіком та жінкою. Ось чому чоловік покине батька-матір і пристане до своєї жінки, і обоє будуть одним тілом; тому вони вже не двоє, а одне тіло. Що, отже, Бог з’єднає, людина хай не розлучає”

          Знаєте, яка нині найбільша спокуса? Спробувати! Порівняти! Знайти щось краще і досконаліше! І за цим принципом ми будуємо все своє життя.

          Так шукаємо смачнішу і кориснішу їжу. Так намагаємося знайти перспективнішу і цікавішу роботу. І так самісінько підходимо до “підбору” чоловіка чи дружини.

          Спершу “дегустуємо”, а якщо не “засмакувало”, шукаємо щось ліпше.

          Та стосунки, а тим більше сімейні, шлюб не можуть бути чимось, із чим можна і варто експериментувати. Адже це передовсім людське життя. Ми можемо й не замислюватися, як через зміну своїх смаків, вподобань, пошуку зручності для себе, можемо зруйнувати чиєсь життя, спопелити когось.

          Тож, якщо з роботою, їжею, модою можемо проводити різні експерименти, шукаючи себе, свій стиль, своє місце, то з людиною – не маємо права такого робити. Адже створення сім’ї – це не похід у супермаркет чи не закупки в час шалених розпродажів. До цього ми йдемо крок за кроком і цей фінальний етап – одруження повинен бути дуже виважений і продуманий, із усвідомленням – житимемо разом до смерті, а не до першої кризи стосунків.


          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
          • Оціни

            [ratemypost]