Святе Письмо з розважаннями на 8 лютого

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
        • Святе Письмо з розважаннями на 8 лютого

          Перше Послання Апостола Петра 1, 1-2; 10-12; 2, 6-10.

          1. Петро, апостол Ісуса Христа, вибраним переселенцям, розсіяним Понту, Галатії, Кападокії, Азії та Вітинії, 2. згідно з передбаченням Бога Отця, освяченням Духа, на послух і на скроплення кров’ю Ісуса Христа: благодать і мир хай у вас росте дедалі більше.

          10. Про це спасіння розвідували й досліджували пророки, що про вашу благодать пророкували. 11. Вони досліджували, на котрий і який час вказував Дух Христа, що був у них, який свідчив наперед про Христові страсті і ту велику славу, яка по них мала настати. 12. І їм було об’явлено, що не для них самих, але для вас вони приготували те, що тепер вам оповіщено тими, які через Святого Духа, посланого з неба, вам проповідували, і на що навіть ангели гаряче прагнуть глядіти.

          6. Бо в Писанні стоїть:
          Ось я кладу в Сіоні камінь
          вибраний, наріжний, дорогоцінний;
          хто вірує в нього, не осоромиться.

          7. Вам, отже, що віруєте, він честь; а тим, що не вірять,
          камінь, що відкинули будівничі,
          став каменем наріжним

          8. і каменем спотикання
          і скелею падіння.
          Вони об нього спотикаються, бо не вірують у слово, на те ж бо вони й були призначені. 9. Ви ж рід вибраний, царське священство, народ святий, люд придбаний на те, щоб возвіщати діла великі того, хто вас покликав з темряви у своє дивне світло:

          10. ви, колись не народ,
          тепер же народ Божий,
          колись непомилувані,
          тепер же помилувані.

          Євангеліє від Марка 12, 1-12.

          1. Сказав Господь притчу оцю:

          – Один чоловік насадив виноградник, обвів його муром, видовбав винотоку, збудував башту, найняв його виноградарям і від’їхав на чужину. 2. І послав він у свій час до виноградарів слугу, щоб узяти у них свою частину плодів виноградних. 3. Вони його схопили, побили і відослали ні з чим. 4. І знов послав до них іншого слугу, але і тому побили голову і зневажили. 5. Ще іншого послав він, та вони того вбили. Та багато інших послав він, і їх вони або побили, або повбивали. 6. Мав він єдиного сина возлюбленого, і його послав до них наостанку кажучи: матимуть пошану до мого сина. 7. Та виноградарі ті казали між собою: це спадкоємець, ходіть уб’ємо його, і спадщина буде наша. 8. І схопивши його, вбили і викинули з виноградника. 9. Що, отже, зробить господар виноградника? Прийде, вигубить виноградарів, і виноградник віддасть іншим. 10. Чи ви не читали цього Писання:

          Камінь, який відкинули будівничі,
          став каменем наріжним.
          11. Господь зробив це,
          і воно дивне в очах наших.

          12. І шукали його піймати, але боялися народу, бо зрозуміли, що він до них сказав ту притчу. І зоставили його й відійшли.

          ***

          Господь кожного з нас покликав бути учасниками історії цього світу через конкретні історії наших життів.

          І нікого не вивищуючи ані принижуючи, Ісус пішов на жертву на хресті – жертву абсолютної любові за найбільшого грішника та праведника.

          В суспільстві завжди існуватимуть різні верстви, соціальні прошарки. І ми свідомо чи підсвідомо приймаємо інших людей, навішуючи ярлики. Особливо, коли бачимо зранених людей, які втратили у житті орієнтири – злочинців, безхатьків.

          Але замість того, щоби цуратись тих, які заблукали, за них слід молитися і завжди бути готовим допомогти. Бо такий приклад Ісуса – прийти, щоби рятувати, а не засуджувати.

          В цьому місія також і наша: не закривати двері домівок, сердець на тих, яким насправді найбільше потрібно побачити у нас образ Бога.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
          • Оціни

            [ratemypost]