Святе Письмо з розважаннями на 16 жовтня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважаннями на 16 жовтня

          Послання Апостола Павла до Ефесян 5, 25-33.

          25. Браття, любіть своїх жінок, як Христос возлюбив Церкву й видав себе за неї, 26. щоб її освятити, очистивши купіллю води зо словом, 27. щоб поставити поруч себе Церкву у славі, без плями або зморшки або чого подібного, але щоб вона була свята й непорочна. 28. Так і чоловіки повинні любити своїх жінок, як своє тіло; бо хто любить свою жінку, себе самого любить. 29. Ніхто ніколи свого тіла не ненавидів, але він його годує і піклується ним, як Христос Церквою, 30. бо ми члени його тіла. 31. Тому покине чоловік свого батька й матір, і пристане до своєї жінки, і обоє будуть одне тіло. 32. Це велика тайна; але кажу це про Христа і про Церкву. 33. Тому нехай кожний з вас зокрема любить свою жінку так, як себе самого; а жінка нехай поважає чоловіка.

          Євангеліє від Луки 4, 1-15.

          1. В той час Ісус, повний Духа Святого, вернувся з-над Йордану, і Дух повів його в пустиню, 2. де сорок день його спокушав диявол; і протягом тих днів Ісус не їв нічого. Коли ж вони кінчились, він зголоднів.

          3. Диявол йому каже:

          – Якщо ти Син Божий, скажи цьому каменеві, щоб став хлібом.

          4. Ісус озвавсь до нього:

          – «Написано, що не самим лише хлібом житиме людина.

          5. Тоді диявол вивів його високо, показав йому в одну мить усі царства світу 6. і сказав до нього:

          – Я дам тобі всю цю владу і славу їхню, бо вона мені була передана, і я даю її, кому захочу. 7. І коли ти поклонишся передо мною, вся твоя буде.

          8. Ісус у відповідь сказав до нього:

          – Написано: ти будеш поклонятись Господеві, Богові твоєму, і йому єдиному служити.

          9. Потім він повів його в Єрусалим, поставив на крилі храму і сказав до нього:– Коли ти Син Божий, кинься звідсіль додолу; 10. писано бо: він ангелам своїм велітиме про тебе, щоб тебе зберігали; 11. і вони знімуть тебе на руки, щоб ти не спіткнувсь ногою об камінь.

          12. Ісус озвавсь до нього:

          – Сказано: не спокушатимеш Господа, Бога твого.

          13. І кінчивши всі спокуси, диявол відійшов від нього до якогось часу.

          14. Ісус у силі Духа вернувся в Галилею, і чутка про нього рознеслась по всій околишній країні. 15. Він навчав по всіх їхніх синагогах, і всі його хвалили.


          Бути разом для чоловіка і жінки, віднайти одне одного у цьому світі – велика благодать. Чоловік для жінки, а жінка для чоловіка – насамперед дар Божий.

          Люблячий Бог створив подружжя як велике благо для людини: двоє чужих людей зустрічаються і довіряють одне одному своє життя, стаючи одним цілим.

          Як важливо свідомо обирати подружній шлях! Як важливо зі шлюбом “покинути своїх батьків”, тобто змінити насамперед своє сприйняття себе самого і своєї ролі у нових стосунках, але що найважливіше – запросити Бога розділити взаємну радість.

          Бог є Автором кожного подружжя і Він може допомогти вирішити навіть надскладні проблеми, лише чекає, щоби Його допомога була потрібна і бажана.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.