Святе Письмо з розважанням на 22 жовтня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 22 жовтня

          Послання Апостола Павла до Филип’ян 1, 8-14.

          8. Браття, Бог мені свідок, як тужу за всіма вами любов’ю Христа Ісуса. 9. Молюся і про те, щоб любов ваша дедалі більш і більш зростала у досконалім знанні та в усякому досвіді, 10. щоб ви могли розсліджувати, що ліпше, і щоб ви були чисті й бездоганні в день Христа, 11. повні плодів праведности, які маємо через Ісуса Христа на славу й хвалу Божу.

          12. Бажаю, брати, щоб ви знали, що те, що мені сталося, вийшло радше на користь євангелія, 13. бож вістка, що я у кайданах за Христа, стала відома в цілій преторії та й усім іншим; 14. і більшість братів, яким мої кайдани додали сміливости в Господі, ще більш набрались відваги безстрашно возвіщати слово Боже.

          Перше Послання Апостола Павла до Корінтян 4, 9-16.

          9. Браття, Бог поставив нас, апостолів, останніх, немов призначених на страту; ми бо стали видовищем і світові, і ангелам, і людям. 10. Ми нерозумні Христа ради, ви у Христі розумні, ми немічні, ви сильні; ви славні, ми без слави. 11. До цього часу ми голодні і спраглі, і нагі, нас б’ють, ми скитаємось; 12. ми трудимося, власними руками; нас ображають, і ми благословляємо; нас гонять, і ми терпимо; 13. нас лають, і ми доброзичливі; ми стали сміттям світу, викидками всіх аж досі.

          14. Пишу це не щоб осоромити вас, але щоб як дітей моїх улюблених навести на розум. 15. Бо хоч би ви мали тисячі учителів у Христі, але батьків небагато, я бо вас породив через Євангеліє у Христі Ісусі. 16. Благаю, отже, вас: Будьте моїми наслідувачами, як і я Христа.

          Євангеліє від Луки 5, 12-16.

          12. Того часу, як Ісус був в однім з міст, з’явився чоловік, увесь у проказі. Побачивши Ісуса, упав він ниць і став його благати:

          – Господи, якщо хочеш, можеш мене очистити.

          13. Ісус простягнув руку, доторкнувсь до нього і каже:

          – Хочу, очисться!

          14. І вмить покинула його проказа. І наказав йому:

          – Нікому не говори, але йди та покажись священикові і принеси дар за твоє очищення, як наказав Мойсей, їм на свідоцтво.

          15. Чутка про нього ширилась дедалі більше, і сила людей збігалася, щоб його почути й вилікуватись від своїх недуг. 16. Та він відходив у місця самітні й молився.

          Євангеліє від Луки 10, 16-21.

          Сказав Господь своїм учням:

          16. Хто слухає вас, мене слухав; хто гордує вами, мною гордує; а хто гордує мною, гордує тим, хто послав мене.

          17. Вернулись сімдесят два з радістю, кажучи:

          – Господи, ба й біси коряться нам з-за твого імени.

          18. Він сказав їм:

          – Я бачив сатану, що, наче блискавка, падав з неба. 19. Ось я даю вам владу наступати на зміїв, скорпіонів і на всю ворожу силу – і ніщо вам не пошкодить. 20. Одначе не радійте тому, що духи вам коряться, але радійте тому, що імена ваші записані на небі.

          21. Того часу Ісус зрадів Святим Духом і промовив:

          – Прославляю тебе, Отче, Господи неба й землі, що ти втаїв це від мудрих та розумних і відкрив немовляткам. Так, Отче, бо так тобі подобалося.


          Луки 10, 21: ” Прославляю тебе, Отче, Господи неба й землі”.

          Може виникнути думка: для чого прославляти Бога, якщо він й так абсолютний і понад усіх і усе. Для чого Йому – Творцеві всього і всіх наша, людська, прослава?

          Насправді славити Господа – це наша потреба. Бо тоді, промовляючи слова подяки і прослави ми можемо зупинитися на тому, скільки всього насправді Він робить постійно – не беручи пауз у взаєминах із нами, не послаблюючи свою любов, не обмежуючи своє милосердя.

          Ми можемо знайти мільйон пояснень, чому відмежувалися від Бога, чому не молимося, чому не йдемо на літургію. Тому зупинімося на кілька хвилин у своїй метушні і проаналізуймо: як мене Бог любить, який він милосердний до мене. І тоді слова вдячності – “Слава Тобі, Боже!” – самі литимуться із нашого серця.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.