Святе Письмо з розважаннями на 8 січня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
        • Святе Письмо з розважаннями на 8 січня

          Послання Апостола Павла до Євреїв 2, 11–18.

          11. Браття, той, що освячує, і ті, що освячуються, всі від одного. Тому він не соромиться називати їх братами, коли каже:

          12. Я звіщу ім’я твоє моїм братам,

          хвалитиму тебе серед громади.

          13. І ще:

          Буду надіятись на нього.

          Та:

          Ось я і діти, що Бог мені дав.

          14. А що діти були учасниками тіла й крови, і він також взяв участь у тому, щоб смертю знищити того, хто мав владу смерти, тобто диявола, 15. і визволити тих, яких страх смерти все життя тримав у рабстві. 16. Аджеж не від ангелів прийняв він на себе, а від потомства Авраама. 17. Тому він мусів бути в усьому подібний до братів, щоб стати милосердним та вірним первосвящеником у справах Божих на спокутування гріхів народу. 18. Тому, отже, що він страждав і сам був випробуваний, він може помогти тим, що проходять через пробу.

          Євангеліє від Матея 2, 13–23.

          13. Як відійшли мудреці, ангел Господній з’явився вві сні Йосифові й каже:

          – Устань, візьми дитятко і його матір, і втікай у Єгипет, і пробудь там, поки я тобі не скажу, бо Ірод розшукуватиме дитя, щоб його вбити.

          14. Вставши Йосиф, узяв уночі дитятко та його матір і пішов у Єгипет, 15. де пробув до смерти Ірода, щоб збулося сказане Господом через пророка: з Єгипту я покликав мого сина.

          16. Тоді Ірод, побачивши, що мудреці насміялись з нього, розлютився вельми й послав убити у Вифлеємі й по всій окрузі всіх дітей, що мали менше ніж два роки, згідно з часом, що пильно вивідав був від мудреців. 17. Тоді збулось те, що сказав був пророк Єремія:

          18. В Рамі чути голос,

          плач і тяжке ридання :

          то Рахиль плаче за дітьми своїми

          й не хоче, щоб її втішити, бо їх немає.

          19. Як же вмер Ірод, ангел Господній з’явився вві сні Йосифові в Єгипті 20. і каже:

          – Встань, візьми дитятко та його матір і вернися в ізраїльську землю, бо вмерли ті, що чигали на життя дитятка.

          21. Устав він, узяв дитятко та його матір і прийшов в ізраїльську землю, 22. але почувши, що в Юдеї царює Архелай замість Ірода, батька свого, боявся іти туди. Попереджений же вві сні, він пішов у галилейські сторони 23. і, прибувши туди, оселився в місті, що зветься Назарет, щоб збулося сказане пророками, що Назорей назветься.


          Яким складним був час народження Божого Сина для Марії та Йосифа. Спочатку перепис, потім втеча від вбивці Ірода, переховування.

          Іноді наше життя видається нам складним і ми шукаємо для себе оправдання, якщо не хочемо докладати зайвих зусиль. Свята Родина не мала навіть мінімальної стабільності та комфорту. Але це не завадило їм чути Божий голос та виконувати Його волю.

          Богородиця – для кожного з нас є прикладом неймовірного послуху та довіри. Саме у Неї можемо просити допомоги тоді, коли не вистачає сил і у всіх моментах нашого земного життя.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
          • Оціни

            [ratemypost]