Святе Письмо з розважанням на 27 січня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 27 січня

          Послання Апостола Павла до Римлян 8, 28-39.

          28. Браття, знаємо, що тим, які люблять Бога, покликаним за його постановою, усе співдіє на добро. 29. Бо яких він передбачив, тих наперед призначив, щоб були подібні до образу Сина його, щоб він був первородний між багатьма братами; 30. яких же наперед призначив, тих і покликав; і яких покликав, тих оправдав; яких же оправдав, тих і прославив.

          31. Що отже скажемо на це? Коли Бог за нас, хто проти нас? 32. Він власного Сина свого не пощадив, а видав його за всіх нас; як, отже, разом із ним не дасть нам усього? 33. Хто буде винуватити вибраних Божих, коли Бог оправдує, 34. хто засудить? Христос Ісус, який умер, щобільше – й воскрес, що по правиці Божій, – він заступається за нас.

          35. Хто нас відлучить від любови Христа? Горе чи страждання, чи переслідування, чи голод, чи нагота, чи небезпека, чи меч? 36. Бо написано:

          За тебе нас увесь день убивають,

          уважають нас за овець, призначених на заріз.

          37. Але в усьому цьому маємо повну перемогу завдяки тому, хто возлюбив нас. 38. Бо я певний, що ні смерть, ні життя, ні ангели, ні власті, ні теперішнє, ні майбутнє, ні сили, 39. ні висота, ні глибина, ні інше яке сотворіння не зможе нас відлучити від Божої любови, що в Христі Ісусі, Господі нашім.

          Євангеліє від Луки 6, 17-23.

          17. В той час став Ісус на рівнім місці; була там велика сила його учнів і людей вельми багато з Юдеї та з Єрусалиму, і з побережжя Тиру та Сидону. 18. Вони прийшли слухати його й оздоровитись від своїх недуг; і всі ті, що їх мучили нечисті духи, теж оздоровлялись. 19. Увесь народ намагався його торкнутися, бо сила виходила з нього й усіх оздоровляла.

          20. Тоді він, звівши на своїх учнів очі, почав казати:

          Блаженні вбогі,

          бо ваше царство Боже.

          21. Блаженні голодні нині,

          бо ви насититеся.

          Блаженні, що плачете нині,

          бо будете сміятись.

          22. Блаженні будете, коли вас ненавидітимуть люди, коли вас вилучать, коли ганьбитимуть вас та коли викинуть як безчесне ваше ім’я Сина чоловічого ради. 23. Радійте того дня й веселіться, бо ваша нагорода велика на небі.


          Римлян 8, 31: “Коли Бог за нас, хто проти нас?”

          Часто, щоб переконатися, що молитва вже точно подіє, йдемо палити свічку, ніби саме вона підсилить наш зв’язок із Богом. На всяк випадок шукаємо якісь особливі знаки щоб бути впевненими, що люблені Господом. Складаємо якісь несусвітні обіцянки, якщо Бог зробить те чи інше.

          Та насправді досатньо лише нашої віри, якою керуватимемося й у своїх діях, у своєму житті.

          Зв’язок із Богом ососбливий вже тоді, коли живемо в любові і помножуємо любов. Коли Він і Його заповіді є основою для нашого життя. У цьому наша сила, наша впевненість і наша мотивація для праведності.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.