Святе Письмо з розважаннями на 22 лютого

Читай також

  • Святе Письмо з розважаннями на 30 вересня
  • Святе Письмо з розважаннями на 1 травня
  • Святе Письмо з розважаннями на 19 лютого
        • Святе Письмо з розважаннями на 22 лютого

          Перше Послання Апостола Павла до Корінтян 10, 23-28.

          23. Браття, все мені дозволене, але не все корисне; усе дозволене, але не все будує. 24. Ніхто хай не шукає для себе користи, але для другого. 25. Їжте все, що у м’ясника продається, нічого не турбуючися ради совісти; 26. Господня бо земля та її повнота. 27. Як хто з невіруючих вас запросить і ви згодилися піти, їжте все, що покладуть перед вами, зовсім не турбуючись ради совісти. 28. Але як хто вам скаже: «Це було жертвоване ідолам» – не їжте задля того, хто попередив вас, і задля совісти: Господня бо земля і її повнота.

          Євангеліє від Луки 21, 8-9; 25-27; 33-36.

          8. Сказав Господь:

          – Глядіть, щоб вас не звели: бо багато хто прийдуть у моє ім’я і будуть казати: це я і – час наблизився. Не йдіть слідом за ними. 9. Коли почуєте про війни та розрухи, не бійтеся, бо треба, щоб перш це сталося, але кінець не зараз.

          25. І будуть знаки на сонці, місяці й на зорях, а на землі переполох народів, стривоження від реву моря та його хвиль. 26. Люди омертвіють від страху, очікуючи того, що на світ надійде, бо захитаються небесні сили. 27. Тоді побачать Сина чоловічого, що йтиме на хмарах зо силою і славою великою.

          33. Небо й земля пройдуть, слова ж мої не пройдуть.

          34. Вважайте на себе, щоб часом серця ваші не заскорузли від обжирства, пияцтва та життєвих клопотів, і щоб той день не впав на вас зненацька, 35. немов сітка, бо він прийде на всіх, які живуть на лиці всієї землі. 36. Будьте чуйні, отже, і ввесь час моліться, щоб ви могли уникнути всього того, що має збутися, і стати перед Сином чоловічим.


          Бог ні в чому не обмежує людину – абсолютно вільний вибір є у кожного з нас.

          Ісус говорив про дві найбільші заповіді – заповідь любові до Бога і до ближнього. А любов – це не про заборони і страх. Жити заповідями любові – це той найвищий рівень, до якого має прагнути кожен християнин.

          Любов переображує душу і в ній не залишається місця для гріха. Гріх просто стає нестерпною раною, від якої хочеться щонайшвидше вилікуватись.

          Любов не знає заборон, але вона не знає також егоїзму. Бог всього лише хоче навчити нас любити, Він занадто нас любить і цінує, щоби обмежувати.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважаннями на 30 вересня
        • Святе Письмо з розважаннями на 1 травня
        • Святе Письмо з розважаннями на 19 лютого
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.