Святе Письмо з розважаннями на 26 червня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
        • Святе Письмо з розважаннями на 26 червня

          Послання Апостола Павла до Римлян 9, 6-19.

          6. Браття, воно не так, щоб слово Боже впало марно: бо не всі ті, що від Ізраїля, ізраїльтяни; 7. і не ті, що нащадки Авраама, всі його діти; але від Ісаака назоветься твоє потомство, 8. тобто не тілесні діти – діти Божі, але діти обітниці вважаються за нащадків. 9. Слово ж обітниці таке: цієї самої пори я прийду, і буде син у Сари. 10. Ба більше: Ревека зачала від одного ложа батька нашого Ісаака; 11. коли ж вони ще не народились і нічого доброго чи злого не зробили, – щоб Бог у своїй постанові був вільний вибирати, залежно 12. не від діл, а від того, який кличе, – їй було сказано: старший молодшому буде служити. 13. Бо написано:

          Якова полюбив я,
          Ісава ж незлюбив.

          14. Що ж скажемо, що Бог несправедливий? Зовсім ні. 15. Бо він каже Мойсеєві:

          Помилую, кого хочу помилувати,
          і змилосерджусь, над ким хочу змилосердитися.

          16. Отже це не справа того, хто хоче, ані того, хто біжить, але Бога, що милує. 17. Письмо бо каже фараонові: якраз на те я тебе поставив, щоб на тобі показати мою силу й щоб по всій землі славилося моє ім’я. 18. Отож, кого він хоче, того милує і, кого хоче, того чинить заскорузлим.

          19. Скажеш, отже, мені: чому іще він докоряє? Хто бо може противитися його волі?

          Послання Апостола Павла до Євреїв 2, 11–18.

          11. Браття, той, що освячує, і ті, що освячуються, всі від одного. Тому він не соромиться називати їх братами, коли каже:

          12. Я звіщу ім’я твоє моїм братам,

          хвалитиму тебе серед громади.

          13. І ще:

          Буду надіятись на нього.

          Та:

          Ось я і діти, що Бог мені дав.

          14. А що діти були учасниками тіла й крови, і він також взяв участь у тому, щоб смертю знищити того, хто мав владу смерти, тобто диявола, 15. і визволити тих, яких страх смерти все життя тримав у рабстві. 16. Аджеж не від ангелів прийняв він на себе, а від потомства Авраама. 17. Тому він мусів бути в усьому подібний до братів, щоб стати милосердним та вірним первосвящеником у справах Божих на спокутування гріхів народу. 18. Тому, отже, що він страждав і сам був випробуваний, він може помогти тим, що проходять через пробу.


          Рм. 9, 6-19 «Воно не так, щоб слово Боже не здійснилося»

          Ми, люди сучасного світу, дуже часто хочемо швидких результатів, в короткому часі хочемо змінити самого себе, хочемо, щоб швидко змінювалися люди навколо нас. Це особливо видно в неофітів, хто лише навернувся до Бога. Вони дуже хочуть всіх навернути і привести до Бога в одну мить. Але ми не знаємо, як Бог діє, найімовірніше, що в кожному випадку і з кожною людиною у свій спосіб.

          Наше завдання – завжди сіяти Боже Слово, завжди промовляти про Бога: і словами, і життям. А результат, то вже Божа справа! Вірмо, що ті зерна раніше чи пізніше проростуть.

          Владика Венедикт (Алексійчук)

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
          • Оціни

            [ratemypost]