Святе Письмо з розважаннями на 20 серпня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважаннями на 20 серпня

          Друге Послання Апостола Павла до Корінтян 4, 1-6.

          1. Браття, маючи це служіння, доручене нам милосердям, ми не тратимо відваги. 2 Відмовившись від соромливого приховування, ми не поводимося хитро, ані не перекручуємо слова Божого, але, показуючи правду, поручаємо самих себе кожній людській совісті перед Богом. 3. Коли ж наше євангеліє закрите, воно закрите для тих, що гинуть, 4. у яких бог цього віку осліпив розум, невіруючих, щоб їм не сяяло світло євангелія слави Христа, який є образ Божий. 5. Бо ми не самих себе проповідуємо, але Христа Ісуса, Господа; ми ж слуги ваші ради Ісуса. 6. Бо Бог, який сказав: нехай із темряви світло засяє, освітлив серця наші, щоб у них сяяло знання Божої слави, що на лиці Ісуса Христа.

          Євангеліє від Матея 24, 13-28.

          13. Сказав Господь своїм учням: Хто витерпить до останку, той спасеться. 14. І це євангеліє царства буде проповідуватись по всьому світі, на свідоцтво всім народам. І тоді прийде кінець.

          15. Отож коли побачите мерзоту запустіння, провіщену пророком Даниїлом, поставлену на святім місці – хто читає, нехай розуміє! – 16. тоді ті, що в Юдеї, нехай тікають у гори; 17. а хто на покрівлі, хай не сходить узяти речі з своєї хати, 18. і хто в полі, хай не вертається назад узяти свою одіж.

          19. Горе вагітним і годуючим у ті дні! 20. Моліться, щоб ваша втеча не сталася зимою, ані в суботу. 21. Тоді буде скорбота велика, якої не було від початку світу аж понині, та й не буде. 22. І коли б ті дні не були вкорочені, ніхто б не врятувався; але заради вибраних будуть вкорочені дні тії.

          23. І коли хто скаже тоді вам: глянь, ось Христос чи онде, – не вірте, 24. бо встануть лжехристи і лжепророки, які чинитимуть великі знаки й чуда, щоб, коли можна, звести навіть і вибраних. 25. Ось я попередив вас. 26. Коли вам, отже, скажуть: ось він у пустині, – не вірте!

          27. Як блискавка, що на сході блисне і вмить аж на самім заході сяє, так буде й прихід Сина чоловічого. 28. Де бо є труп, там і орли зберуться.


           Бо Бог, який сказав: нехай із темряви світло засяє, освітлив серця наші

          Будь-які труднощі випробовують нашу віру. Іноді життєві обставини настільки складні, що ми починаємо запитувати Бога, а де Він?

          Та на сторінках Святого Письма Бог говорить нам повсюдно: я тут, я – поруч і ні на мить не полишаю.

          Ми нерідко занадто переоцінюємо вагомість того, що відбувається з нами і недооцінюємо силу Божу. Ми ніби не до кінця віримо, що Бог втрутиться, що Йому під силу змінити.

          Але вдумаймось у слова вище: Бог, який є Творцем і вседержителем Всесвіту – наш Бог, люблячий і терплячий. Коли важко, але коли і радісно пам’ятаймо, що з нами наш Творець, силі і величі Якого не дорівнятись нікому.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Коментарі

              • Ігор    22.08.2020 о 02:57

                У цитаті з 2Кор.4 апостол Павло нас переконує, що нічого не приховує, не хитрує, не перекручує, свідчить правду. Але є суперечності, які ставлять під сумнів правдивість слів апостола. І вони почалися у час його навернення-покликання та мали продовження згодом. Як виявилося Дії 26:16-18 суперечать Дії 9:6 та Дії 22:10! Також Дії 9:7 суперечать Дії 22:9! А Дії 9:4,7 і Дії 22:7 чомусь суперечать Дії 26:14. А ще Дії 9:7-9 суперечать Дії 22:9,11! Отже, свідчення апостола Павла містять неправду! Оце сюрприз!!! А ви переконалися у цьому?

              • Євгеній    20.08.2020 о 20:05

                Здається, що в речення “Ми нерідко занадто переоцінюємо вагомість того, що відбувається з нами і силу Божу”. має бути “Ми нерідко занадто переоцінюємо вагомість того, що відбувається з нами і недооцінюємо силу Божу”. Перепрошую, якщо я не так зрозумів